| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 04/01/2024

POBLACIONS » General » Economia » Ocupació

La Ribera tanca l'any amb les millors dades des de la crisi del 2008

L'atur registrat el mes de desembre del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 16.214 persones, és a dir, 251 aturats més que el mes de novembre, amb un ascens mensual del 1’57%


._000466
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l'atur registrat el mes de desembre del 2023 a la Ribera, s'ha situat en 16.214 persones, és a dir, 251 aturats més que el mes de novembre, amb un ascens mensual del 1’57%
Per part seua, les dades anuals indiquen que tenim en este mes 1116 aturats menys que el mateix mes del 2022 el que suposa una disminució de desocupació anual del 6’44%..
Quant a la contractació, s'han registrat 6866 contractes al desembre 2023, la qual cosa ha suposat 597 contractes menys que en el 2022 és a dir un 8% de disminució interanual. Per gèneres, 3283 han sigut a dones (47’82%) i 3583 a homes (52’18%). La contractació indefinida mensual és de 2390 contractes (un 22’85% menys que l'any passat) i la contractació temporal és de 4448 contractes el que significa un 34’81% en indefinits i la temporal un 64’78%. Els contractes han sigut tant en els temporals com en els indefinits, un 58’55% a jornada completa i un 41’45% a temps parcial.
Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d'UGT-PV, “Les dades d'atur de desembre ens indica que, a pesar que el 2023 tanca l'any amb un ascens moderat de l'atur, són les millors dades des de la crisi del 2008. Per tant, persistix el bon funcionament i un balanç positiu del mercat laboral durant tot l'any en estes comarques. Uns dels índexs que ens porta a esta valoració és la temporalitat que en el cas de la Ribera passa del 28% abans de la Reforma Laboral a l'11% en l'actualitat”.
Però per a Roselló, “és important alertar que malgrat el bon resultat de la Reforma Laboral, existix un ús excessiu de la contractació a temps parcial que comporta condicions laborals i salaris no desitjats, per això, UGT insta a continuar millorant el mercat de treball actuant contra la subocupació (mesurat a través dels contractes parcials involuntaris) i reforçant les polítiques actives d'ocupació”.
UGT

 




 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.