| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 08/12/2021

POBLACIONS » General » Política » Social

La inversió del Consell en la 'Renda Valenciana d'Inclusió' durant la pandèmia supera els 460 milions d'euros

"La inversió anual durant la pandèmia supera els 230 milions mentre que en la gran recessió l'antic govern es va quedar en 13,7", explica Irene Gaviria, secretària autonòmica d'Atenció Primària

 

La inversió realitzada des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en la renda valenciana d'inclusió durant els dos anys de la pandèmia motivada per la COVID-19 ha superat els 460 milions d'euros, que beneficien a un total de 75.305 persones.
Així ho ha explicat la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, qui ha destacat que aquestes dades "són un reflex de l'aposta real del Consell per rescatar persones", en aquest cas a aquelles que es troben en una major situació de vulnerabilitat i que han patit especialment la crisi social derivada de la crisi sanitària.
"Entre 2008 i 2014, els pitjors anys de la gran recessió, la Generalitat va invertir en renda garantida de ciutadania 96 milions d'euros, enfront dels 460,4 milions d'euros que s'han invertit en els dos anys que porta la pandèmia", ha indicat Gavidia, que ha incidit en què aquestes dades evidencien quines són les prioritats segons qui governe.
En aquest sentit, ha ressaltat que en cada any de la crisi de 2018, l'antic govern va invertir una mitjana de 13,7 milions d'euros en el pagament de la renda garantida de ciutadania, mentre que l'actual, el Consell ha destinat 230,2 milions d'euros a l'any per a les famílies valencianes en situació d'exclusió, que perceben la renda valenciana d'inclusió.
"Per cada any d'aquesta crisi hem invertit en renda valenciana d'inclusió 16 vegades més del que es va invertir durant la gran recessió del 2008 en renda garantida de ciutadania", ha conclòs la secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials.

Reversió de la inversió
Gavidia ha apuntat que aquesta inversió, a més d'ajudar a aquelles famílies que es troben en una situació d'exclusió social, "es reverteix en l'economia de manera directa", i ha explicat que segons un estudi de la Universitat de València "hi ha hagut un retorn de 644,6 milions d'euros que han dinamitzat l'economia".
Les 75.305 persones que són destinatàries de la renda, ha reivindicat, "no utilitzen aquests diners per a tindre comptes a Panamà o especular en borsa sinó per a fer la compra en la fruiteria, papereria, cafeteria, carnisseria o perruqueria del seu barri".
La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials ha assenyalat també que la renda valenciana d'inclusió funciona com una finestreta única, cosa que significa que a més de la prestació econòmica, aquelles famílies que ho necessiten també reben un complement per al pagament energètic i un altre per al pagament del lloguer o la hipoteca, a més de beques i altres ajudes a les quals puguen tindre dret.
Aquestes ajudes per al consum energètic representen al voltant de 16 milions d'euros, ha apuntat Gavidia, i ha incidit en què això suposa "una ajuda directa a les famílies més empobrides que tenen dificultats per a mantindre la seua casa calenta o pagar el lloguer".

Els itineraris d'inserció
La prestació econòmica de la renda valenciana d'inclusió, ha recordat, va acompanyada dels itineraris d'inserció sociolaboral, habilitats socials i apoderament personal vinculats principalment a les persones beneficiàries d'aquesta ajuda.
Així, a través del programa T'Acompanyem s'ha atés, format i acompanyat a 23.127 persones des que es va posar en marxa en 2016, amb un grau d'èxit del 41%, que suposa que 9.495 valencians i valencianes han trobat treball o s'han reincorporat als estudis en acabar el programa.
Gavidia ha indicat que per a 2022 està previst invertir, d'una banda, 7 milions d'euros per a mantindre aquests itineraris amb el tercer sector i, d'altra banda, 16 milions d'euros per a la creació de programes d'implementació d'itineraris d'inclusió social dins del sistema d'atenció primària en les entitats locals, que permeten als ajuntaments posar en marxa també aquests itineraris.
Una inversió total que superarà els 23 milions d'euros, que suposa pràcticament doblegar el que es va invertir en 2021, ha conclòs.
Generalitat Valenciana

 
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.