| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 09/10/2022

SECCIONS » NotÝcies comercials » NotÝcies Comercials

Els rosegadors, una amenaša a la tardor i hivern

Aconseguir entrar en una casa per a poder acollir-se Ús el seu principal objectiu, estan calents i tenen menjar al seu abast


._000351
En les èpoques més càlides, com la primavera i l'estiu, els rosegadors tenen abundant aliment en l'exterior (fruites, grans, insectes, mol·luscos, etc.), a més d'una bona temperatura. A la tardor i hivern, en canvi, escassegen els aliments, baixen les temperatures i, igual que nosaltres, busquen mantindre la calor corporal allunyant-se del fred, de la pluja i de la neu. Per això, les plagues de rosegadors són més comuns en aquesta època de l'any.
Aconseguir entrar en una casa per a poder acollir-se és el seu principal objectiu, estan calents i tenen menjar al seu abast. No necessiten molt espai per a entrar però, una vegada dins, són capaces de reproduir-se de manera sorprenent. El període de gestació de la majoria de rosegadors és molt curt, a penes dura 20 dies, tenint ventrades molt nombroses.
Si tenim en compte que les poblacions de rosegadors han arribat al seu nivell màxim, ja que a l'estiu han tingut els pics més alts de reproducció, ens trobem amb una amenaça constant que implica un risc imminent de causar danys en els aliments emmagatzemats en cases, locals, fàbriques, etc. També poden generen danys en les instal·lacions elèctriques i, fins i tot, poden contagiar múltiples malalties a través de les seues orines, excrements i pèls, com la pesta bubónica, la febre de Lassa, la virosi coriomeningitis, el tifus murino, la salmonellosis, la leptospirosis i la triquinosis. En un any una rata pot produir aproximadament 25.000 excrements, mentre que un ratolí casolà pot produir més de 30.000.

 Què devem fer?
Com a professionals en control de plagues us deixem alguns xicotets consells que us ajudaran a previndre aquesta desagradable visita.
Cal prendre mesures durant els 365 dies de l'any, com a manera de minimitzar la presència de rosegadors als voltants de les nostres cases. Detallem les que entenem, són de major importància:
1.- Instal·lar rivets a les portes exteriors i reparar els danys en finestres i reixetes de ventilació.
2.- Segellar clivelles i forats que comuniquen amb l'exterior de la casa, (incloent canonades d'entrada, baixants, instal·lacions elèctriques, de comunicació... no s'obliden a revisar els falsos sostres)
3. - Guardar els aliments en recipients hermètics.
4.- Compte amb el menjar de les mascotes, procure que mai queden restes, molt especialment a la nit.
5.- Traure el fem diàriament. No deixe els residus orgànics.
6.- Eliminar la humitat, revisar canonades amb fugides i drenatges obstruïts.
7-. Emmagatzemen les estibes de llenya de més de dues filera o de més d'1 filera contra una paret.
8.- Mantindre l'entorn del seu habitatge sense vegetació descurada o mala herba.
Es recomana mantindre un control racional d'aquesta plaga, fins i tot en els casos en els quals s'ha vist esporàdicament. Quan indiquem “control racional” ens referim a l'aplicació de tècniques apropiades per a cada cas i el seguiment corresponent. Solament aquest tipus de procediments ens assegura el control d'aquesta plaga i ens proporciona les garantia d'evitar riscos innecessaris.Juan Carlos Vendrell
Responsable tècnic de Biottec

 
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic