| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 19/01/2023

SECCIONS » NotÝcies comercials » Educaciˇ i formaciˇ » NotÝcies Comercials

En el Centre d'Educaciˇ Infantil San JosÚ i Sant Antoni de Sueca utilitzem la metodologia dels escacs per a exercitar la ment dels alumnes

Pot traure a la llum habilitats latents que no hagen sigut desenvolupades pels mitjans educatius tradicionals


El Centre d'Educació Infantil San José i Sant Antoni de Sueca utilitza els escacs com a mètode d'aprenentatge, un joc divertit que ens ajuda a desenvolupar el cervell dels més xicotets.

Els escacs es considera un esport en la seua versió de competició i també beneficia a tot el que el practique, encara que siga com a aficionat. Entre altres coses, perquè augmenta la memòria, la concentració, la creativitat i la lògica i fins i tot hi ha indicis que ajuda a previndre l'alzheimer.

Existeixen dos tipus de fases evolutives infantils per al joc, de 2 a 3 i de 3 a 6 anys. En la primera s'aprendria la funció real i simbòlica dels objectes i en la segona es construiria i representaria el món dels adults a través de la imitació.

Els escacs és un joc que, per les seues característiques, reuneix totes aqueixes condicions; a més, pot traure a la llum habilitats latents que no hagen sigut desenvolupades pels mitjans educatius tradicionals: no sols promou el pensament lògic, sinó que també infon autoconfiança i autoestima i millora les habilitats de comunicació i comprensió i el reconeixement de patrons i regles.

A més els escacs pot ensenyar-nos els valors del treball dur, la concentració, l'objectivitat i el compromís.


 

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic