| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 24/08/2022

SECCIONS » Notícies comercials » Notícies Comercials

Els signes de la conjuntivitis i com tractar-la durant l'estiu

El doctor Pablo Hernández, oftalmòleg en la Clínica Tecma, resol les qüestions més recurrents sobre la conjuntivitis


._000086
 
Des de la Clínica Tecma comptem amb un servei d'Oftalmologia on podrem resoldre tots els dubtes i valorar cada cas. Així, el doctor Pablo Hernández, oftalmòleg en la Clínica Tecma resol les qüestions més recurrents sobre la conjuntivitis:

Quins són els símptomes de la conjuntivitis d'estiu?
Els símptomes de la conjuntivitis són: ull roig, llagrimeig, irritació ocular i a vegades lleu visió borrosa.

Per què apareix?
Apareix per una irritació de la capa més superficial que embolica a l'ull, la conjuntiva.

Com es detecta?
La conjuntivitis en la majoria dels casos es detecta amb una valoració oftalmològica observant les característiques dels ulls del pacient a través d'un aparell disponible en qualsevol consulta bàsica d'oftalmologia, el llum de clivella.

Quins són els més habituals?
A l'estiu les conjuntivitis més habituals són:
- Les conjuntivitis de contacte, són degudes a una irritació per agents externs com el clor de les piscines, abús de lents de contacte o exposició al Sol.
- Les conjuntivitis adenovírica, a conseqüència d'una infecció per un adenovirus que produeix una inflamació en la conjuntiva amb una duració de diverses setmanes.

Quan cal acudir al metge?
Afortunadament la conjuntivitis sol tindre símptomes lleus que es resolen en unes hores o dies, si la causa és una irritació ambiental, o en 1-2 setmanes en les conjuntivitis provocades pel virus. En els casos que els símptomes siguen molt intensos o la duració siga superior a una setmana, és recomanable realitzar una valoració mèdica.

Què passa si s'empren remeis casolans?
Com a mitjans casolans podem acceptar compreses fredes per a alleujar la possible inflamació, però qualsevol gota o col·liri ocular ha de tindre una garantia de seguretat farmacèutica.

Quins són els col·liris més adequats?
El tractament es fonamenta en hidratació amb col·liris de llàgrima artificial per a alleujar la irritació, a més en els casos que la inflamació siga molt intensa es pot afegir col·liris antiinflamatoris, per sempre amb prescripció i control mèdic.

I, quins són els que no cal utilitzar?
Els corticoides són uns grups d'anti inflamatoris molt potents, que han de ser utilitzats amb un control mèdic ja que poden tindre greus efectes adversos com a augment de tensió intraocular o formació de cataracta. D'altra banda, els col·liris amb antibiòtic a vegades són emprat pels metges per a previndre sobreinfeccions per bacteris, però no modifiquen l'evolució natural de la conjuntivitis ni milloren els símptomes, en canvi el seu ús abusiu pot predisposar a resistències en les infeccions bacterianes.

Influeix el clor de les piscines en l'aparició de les conjuntivitis?
Sí. En els casos de contacte directe amb els ulls en un format sense diluir del clor, com ocorre en ocasions quan es manipula durant les tasques de manteniment de les piscines. Pot provocar ferides molt greus en la superfície ocular que han de ser avaluades de manera urgent per un oftalmòleg.

Què es pot fer per a evitar-les?
Evitar el contacte directe de la superfície ocular amb l'aigua clorada i els gasos que pot emanar, per a això la mesura més efectiva és l'ús d'ulleres de natació.

És bo emprar llàgrimes artificials?
Les llàgrimes artificials sense conservants són el tractament de primera línia per a tractar les irritació oculars, ja que són hidratants i segures, en tindre una baixa incidència de reaccions medicamentoses adverses. 

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic