| Ediciˇ n˙m. | Any: 11 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 28/07/2017

SECCIONS » NotÝcies comercials » NotÝcies Comercials

El colp de calor Ús un dels principals problemes que pot patir la nostra mascota a causa de les altes temperatures

Seguint uns consells apropiats aconseguireu passar un bon estiu junt al vostre amic de quatre potes


 
Amb l’arribada de l’estiu, el colp de calor és un dels principals problemes que pot patir  la nostra mascota a causa de les altes temperatures i la humitat elevada que caracteritza aquesta época de l’any. El colp de calor és una forta  elevació de la temperatura interna del cos del animal que pot arribar a ser mortal si no es prenen les mesures adequades.  Els gossos i els gats tenen dificultat per a transpirar i perdre temperatura  i tot això fa que siguen més vulnerables a patir un col·lapse produït per una pujada sobtada de la temperatura corporal.
El colp de calor es manifesta a través dels següents símptomes: respiració accelerada i dificultosa, salivació excessiva, temblors musculars, debilitat generalitzada, pèrdua de l’equilibri, alteració del color de les mucoses, ritme cardíac accelerat, vòmits, diarrees i, en algunes ocasions, col·lapse i pèrdua del coneixement.
A més, és important saber que existeixen gossos que tenen més probabilitat de patir un col·lapse per calor, tal com: els gossos de raça braquicefálica (Bulldog francés, Bulldog anglés, Boxer, Carlino…), els animals amb malalties que afecten el cor o la respiració, els que tenen obesitat, els cadells i els animals molt majors.
Si la vostra mascota es troba amb aquesta situació s’ha d’actuar amb rapidesa per estabilitzar-lo abans d’acudir a la consulta veterinària. En primer lloc, s’ha de reduïr la temperatura corporal col·locant-lo en un lloc fresc amb ombra i mullant-lo amb aigua freda. Si és possible, cal aplicar bosses de gel sobre el cap i l’abdomen i oferir-li aigua per beure poc a poc. Mentre, és molt important que altra persona cride a un veterinari per advertir-li de la urgència i acudir a la clínica.
Per evitar que el vostre millor amic patisca un colp de calor és aconsellable passejar-lo durant les hores de menys calor, deixar-li sempre aigua neta i freda  disponible, refrescar-li el cos i el cap amb aigua, evitar deixar-lo tancat dins del cotxe, evitar l’exercici físic durant les hores de més calor i deixar-lo en llocs amplis i  ventilats.
Seguint aquestos consells aconseguireu passar  un bon estiu junt al vostre amic de quatre potes.
Eloisa Nadal Oller
Llicenciada en Veterinària - Clínica Veterinària Quatre Potes
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic