| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 21/09/2022

SECCIONS » NotÝcies comercials » NotÝcies Comercials » Salut i Sanitat

Dia Mundial de l'Alzheimer: Consells per a mantindre el cervell en forma

La neur˛loga de Affidea-ClÝnica Tecma, Sandra Reyes, recalca la importÓncia del diagn˛stic precoš


._000086
Hui, dimecres 21 de setembre de 2022 se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer. Una malaltia neurodegenerativa de curs progressiu i lent. Tal com explica Sandra Reyes, neuròloga de Affidea-Clínica Tecma, “existeixen molts factors que poden influir en el desenvolupament de la malaltia, però que podem canviar”.
Molts estudis relacionen la salut cardiovascular amb la salut cerebral, per la qual cosa cobra una especial rellevància, ja que “allò que és bo per al cor, és bo per al cervell”, afirma. Per això, per a mantindre el cervell en forma devem:
- Controlar els FRCV (factors de risc cardiovascular) com la hipertensió, diabetes, dislipèmia, obesitat o tabaquisme.
- Portar una alimentació saludable (com la dieta mediterrànea, llegums, fruita seca, verdura… i evitar greixos saturats)
- Acabar amb el sedentarisme: Caminar i mantindre's actiu realitzant un exercici físic moderat de manera regular és fonamental (sempre adaptat a les característiques de cada persona).
- Estimular la nostra ment i mantindre-la activa: oferir reptes a la ment afavoreix la nostra reserva cognitiva. La neuròloga recomana participar en tallers, cursos, lectures…o fer mots encreuats o sudokus. Qualsevol tasca serà útil.
- Mantindre una vida social activa i relacionar-nos amb altres persones; estar en contacte amb l'entorn familiar i el cercle d'amics. A més de conéixer gent nova, ja que també és beneficiós per al nostre cervell.
En aqueix sentit, totes les mesures no farmacològiques tenen l'objectiu, segons la doctora, d'alleujar la situació dels cuidadors per a millorar la qualitat de vida dels pacients. No obstant això, cap d'aquestes intervencions evitarà l'avanç de l'Alzheimer, però poden contribuir a alentar el seu deteriorament cognitiu i funcional de la seua vida quotidiana. Entre altres mesures es troben la psicoestimulación, la musicoteràpia o l'estimulació sensorial.
Certament, l'abandonament dels malalts d'Alzheimer accelera el seu deteriorament, per la qual cosa també és important “ressaltar la figura del cuidador i la seua contínua formació per a enfrontar-se a la progressiva irracionalitat dels pacients”, conclou la neuròloga.
Affidea-Clínica Tecma
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic