| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 01/02/2023

SECCIONS » NotÝcies comercials » NotÝcies Comercials

Converteix el teu cotxe en un autogÓs GLP en Tallers Palau de Guadassuar i comenša a estalviar

Al repostar autogÓs podrÓs reduir fins a un 40% la teua despesa en carburant


._000814

El autogas és, en l'actualitat, el carburant alternatiu més utilitzat al món. Més de 25 milions d'usuaris de tot el planeta han decidit utilitzar GLP per als seus vehicles.
Aquest combustible consisteix en una mescla de gas propà i butà que se sotmet a altes pressions i passa d'estat gasós a líquid.
El paper de l’autogas és especialment rellevant en la lluita contra el canvi climàtic ja que es tracta d'un dels combustibles comercials amb menors emissions de gasos d'efecte hivernacle per cada 100 quilòmetres recorreguts. Les seues emissions són menors que les que produeixen tant la gasolina com el dièsel.
Progressivament, sense fer soroll, els vehicles d’autogas han anat guanyant espai en un mercat que cada vegada té una orientació més ecològica. L’autogas és un carburant net, silenciós i econòmic. 
 

 

Quins són els seus avantatges?
1. Estalviaràs en combustible:
En repostar autogas podràs reduir fins a un 40% la teua despesa en carburant. El preu del GLP és més barat que el d'altres combustibles degut, en part, al fet que suporta una càrrega impositiva molt de menor que el gasoil o la gasolina.
Mentre que per cada litre de dièsel es paga un 53,6% en impostos i un 57,5% en el cas de la gasolina, les taxes de l’autogas se situen només en un 22,7%. 
2. Estalviaràs en el teu vehicle:
Els cotxes alimentats amb GLP embruten menys el motor i consumeixen menys oli, per la qual cosa els costos de manteniment del vehicle es veuran reduïts.
3. La conducció no canvia:
Aquests automòbils es caracteritzen per combinar dos depòsits de combustible: un tradicional (gasolina) i un altre d’autogas. El propulsor del motor, per tant, es converteix en bifuel i està preparat per a funcionar amb tots dos combustibles. Per defecte, un vehicle de GLP circula amb gas fins que aquest s'esgota; el passe a gasolina es realitza automàticament i és totalment imperceptible per al conductor. 
4. Utilitzaràs una energia més neta:
En combinar el gas propà i el butà, l’autogas pot mantindre les prestacions de la gasolina i el dièsel, però generant moltes menys emissions perjudicials per al medi ambient. El vehicle d’autogas pot reduir fins a un 24% les emissions de CO2 i fins a un 99% de partícules. A més, els cotxes que utilitzen aquest carburant també redueixen la seua contaminació acústica en un 50%.
5. Et beneficiaràs dels avantatges de les etiquetes ECO:
Els vehicles de gas compten amb el distintiu ECO de la DGT per les seues escasses emissions d'hidrocarburs. Si disposes d'un vehicle d’autogas podràs gaudir d'avantatges fiscals (inclosa l'exempció de l'impost de matriculació), tindràs descomptes en peatges i autopistes i podràs accedir a algunes zones restringides d’algunes ciutats.

 

Com convertir el teu cotxe en un vehicle de gas?
Si has pensat a passar-te al GLP, se't presenten diverses opcions. D'una banda, pots acudir a un concessionari i adquirir, directament, un vehicle autogas de fàbrica. 
Si no vols invertir en un nou vehicle, també pots convertir el teu cotxe convencional a autogas i així aconseguir la teua etiqueta ECO de manera senzilla i per un cost relativament assumible. 
D'aquesta manera el teu automòbil passarà a ser bifuel i podrà funcionar tant amb gas com amb gasolina. Per a convertir el cotxe a GLP, només has d'acudir a Tallers Palau a Guadassuar i sol·licitar la instal·lació d'un sistema d'alimentació en paral·lel. 
Mitjançant aquesta implementació, s'integrarien en el teu vehicle un depòsit addicional de gas, les corresponents canalitzacions fins al motor, les vàlvules de gas, un sensor de picat, un accionador en el quadre de comandaments per a passar de gas a gasolina (i viceversa) i una unitat de control per a gestionar la injecció del combustible. Aquesta inversió seria recuperable i s'amortitzaria mitjançant l'estalvi produït en superar aproximadament els 20.000 km de circulació.
És important tindre en compte que aquesta instal·lació només és compatible amb vehicles de gasolina fabricats des de l'any 2001 d'ara en avant, amb homologació Euro 3 o superior.

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic