| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 23/11/2015

ALTRES TEMES » HUMANISME » Entre parèntesi » Pobresa » RNE

Entre paréntesis | La casa primero, el nuevo modelo para reducir el número de 'sin techo'

Según las ONGs que trabajan con ellos, podría haber en España hasta 30.000 personas viviendo en la calle


El Consejo de Ministros aprobó hace dos semanas el primer plan nacional para reducir el número de personas que viven en la calle. Según los últimos datos del INE, correspondientes a 2012, son unas 23.000 en España; las entidades que trabajan en la atención a las personas sin hogar elevan esa cifra hasta las 30.000. Una de las líneas de trabajo que siguen estas organizaciones es el Housin first, la casa es lo primero, y parte de la base de que teniendo un techo las posibilidades de mejora personal, social, médica y laboral aumentan. Se ha demostrado en EE. UU. y en Europa que es más barato para las arcas del estado proporcionarles un techo que atenderle en la red asistencial. En España, la Fundación RAIS lleva un año trabajando en este programa con 38 personas, que protagonizan 38 historias de éxito ya que todas ellas permanecen en sus viviendas.



Entre paréntesis es un programa dirigido y presentado por Lucía Vilaplana y Marta Gómez



 
._000379
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.