| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 26/11/2022

POBLACIONS » Alzira » Educació i formació

Xúquer Centre Educatiu celebra el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Es van reunir al pati durant el matí i van crear 3 grans cors que van anar engrandint-se segons s'anava unint-se l'alumnat i el professorat

 
._000472
Com cada any, des de Xúquer, el 25 de novembre reivindiquem l'eliminació de la violència contra la dona a través d'una sèrie d'activitats que cada curs s’han anat desenvolupant i treballant al llarg de la setmana i que sempre culmina amb un acte conjunt de totes les etapes.
Aquest any, s'han treballat des de la creació de debats amb els més majors a través d'uns curtmetratges, cançons, un escape room, un reportatge llançat per la Diputació de València i fet per professorat de Florida Universitària ‘Estime que t’estime’. També s'ha investigat sobre l'orige de la commemoració d'aquesta data, amb el símbol del WHITE RIBBON, les figures de les germanes Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960, activistes polítiques també conegudes com les Papallones i han representat de manera gràfica micromasclismes que ens envolten dia a dia i que sembla que estan normalitzats.
En l'etapa d’Infantil i Primària l'han treballat a través de contes com ‘Lalo, el príncep rosa’, ‘Super Lola’, ‘La Pallacienta’ i ‘La ventafocs ja no creu en prínceps blaus’ per trencar estereotips. A més a més han recitat a l'aula, de manera conjunta un poema que manifesta la no acceptació d'aquest tipus de violència.
Per enllaçar amb el fil conductor del Pla de Foment Lector, s'han creat frases en positiu per augmentar i mantindre l'autoestima i demostrar que ningú és millor que ningú i, que si algú t'estima, no et farà plorar, amb l’objectiu de demostrar que el maltractament psicològic també és un dels principals ingredients en aquestes situacions.
Per finalitzar, totes les etapes es van reunir al pati durant el matí del 25N i han creat 3 grans cors que han anat engrandint-se segons s'anava unint l'alumnat i el professorat dels diferents cursos per crear una imatge aèria quan tothom enlairava la prenda de color morat. En definitiva, tres grans cors morats que simbolitzen la lluita per eliminar la violencia cap a la dona i que cal recordar més sovint si tenim en compte la realitat que setmanalment es viu en la societat.
Xúquer Centre Educatiu

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars