Sueca lluita contra l'estigma en salut mental
La capital riberenca celebra una sèrie d'actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental
La jornada va començar amb la lectura d'un manifest a càrrec de dos usuaris del Centre de Convivència Terapèutica i de la Fundació SASM. Sota el lema “Sóc com tu encara que no ho sàpigues” ambdós han reivindicat una societat més sensible amb els trastorns mentals, una societat diversa, respectuosa i conscient que tots podem ser vulnerables a este tipus de trastorns. Els usuaris han convidat a tots els presents a trencar el tabú i parlar-ne obertament i amb naturalitat sobre estos problemes, i han clamat per una societat igualitària, inclusiva, lliure de prejudicis i discriminació, que garantisca els recursos necessaris i el dret de les persones amb problemes de salut mental a participar en el seu procés de recuperació.
A l'acte van assistir també una representació del govern local encapçalada per l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. “Des del consistori volem fer palès el nostre compromís amb vosaltres, per la conscienciació de la nostra societat i per la normalització d'este tipus de trastorns. Qualsevol de nosaltres podria veure's afectat i patir, al llarg de la seua vida, una malaltia mental. Hem de ser-ne conscients i hem de contribuir a entendre millor estos trastorns, perquè ningú no siga mai discriminat per esta raó” amb estes paraules la màxima representant del consistori ha estat l'encarregada de tancar l'acte.
Els actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental seguiran a Sueca, però, el pròxim divendres, 14 d'octubre. El Grup de Treball per la Promoció i Prevenció en Salut Mental de l'Hospital Interuniversitari de la Ribera, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca i l'Ajuntament d'Alzira, ha organitzat la V edició del cicle Salut Mental i Cine, Estereotips, desigualtat i violència masclista. El Centre Cultural Bernat i Baldoví acollirà dos de les quatre sessions programades: El pròxim divendres 14, a partir de les 19 h. es presentarà el cicle i es projectarà un curtmetratge realitzat per AFEM Ribera Baixa i la pel·lícula Temple Grandin. En la segona sessió, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre, a les 19:30 h., es projectarà la pel·lícula Te doy mis ojos. En ambdós sessions s'ha organitzat un col·loqui posterior. Segons els seus organitzadors, el cicle se celebra amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar la societat sobre diferents trastorns i problemes de caràcter psicològic.
El Dia Mundial de la Salut Mental es va commemorar per primera vegada el 10 d'octubre de 1992. La Federació Mundial de la Salut Mental va fixar esta jornada, el seu dia, per visibilitzar les necessitats de les persones amb problemes de salut mental. En l'actualitat, una de cada quatre persones en el món pateix un trastorn mental al llarg de la seua vida i si posem el focus només en Espanya, hi ha un milió de persones amb trastorn mental greu.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
La jornada ha posat el focus en l’art com a ferramenta de sensibilització i lluita contra l’estigma que patei...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El municipi acollirà, demà diumeng, la 6a edició de la Carrera i Gran Fons 'Trencant barreres per la salut men...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Els usuaris han llegit un manifest amb el que s'ha volgut reivindicar la importància de la promoció de la salu...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més