Prop de 200 professionals del Departament de Salut de la Ribera reben formació contra la violència de gènere
Al personal sanitari se li ha conscienciat, també, sobre la importància del protocol d'actuació davant casos de violència de gènere
De la mateixa manera, se'ls ha informat dels recursos que hi ha a la comarca per lluitar contra la violència de gènere. En este sentit, les sessions han comptat amb la col•laboració i l'experiència tant de membres de les Unitats de Família i Dona (UFAM, en les seues segles en castellà) de la Policia Nacional, de les Oficines d'Atenció a la Víctima del Delicte i de la Guàrdia Civil, així com d'agents d'igualtat, treballadores socials, educadores socials i mediadores interculturals.
Així mateix, s'ha conscienciat els assistents a les sessions sobre la utilització de l'aplicació informàtica SIVIO de la Conselleria de Sanitat, una eina de detecció i actuació contra la violència de gènere que guia el personal sanitari mitjançant qüestionaris i ajudes, posant a disposició dels professionals una lògica que facilita la presa de decisions davant d'estos casos.
Segons ha destacat la responsable de la Unitat d'Igualtat del Departament de Salut de la Ribera, Lola Oltra, "és fonamental realitzar una recerca activa des dels mateixos centres sanitaris per detectar aquells casos de dones maltractades física i/o psicològicament que tenen por a cercar ajuda.
"Per este motiu, la formació del personal sanitari en matèria de violència de gènere és essencial per a la detecció precoç de possibles casos de maltractament", ha afirmat Oltra.
Protocol de cribratge de violència de gènere
L'objectiu del protocol de cribratge és fomentar la detecció precoç de casos de violència de gènere en dones majors de 14 anys ateses en centres de salut, així com en xiquets que es deriven o detecten en Pediatria per violència domèstica.
Després de la detecció d'un cas positiu, els professionals sanitaris dels centres de salut i serveis d'urgències hospitalàries, activen els protocols especialitzats amb què compta l'Administració per protegir les víctimes; és a dir, el Centre Dona 24 hores, els Serveis Socials, la Policia i la Guàrdia Civil.
Les sessions realitzades amb el personal d'Atenció Primària de la Ribera és una més de les accions que el Departament de Salut està duent a terme entre tots els seus professionals amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar a tots els nivells assistencials, del paper que l'àmbit sanitari exerceix en la lluita contra la violència de gènere.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Entre altres aspectes, els professionals coneixeran el protocol per a l'atenció sanitària de la violència de g...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Els professionals sanitaris del Departament de Salut han cribrat a més de 4.000 dones enguany
Hi ha 6 comentaris / Llegir més
-
el projecte, presentat este matí, coordinarà a nivell local recursos humans i materials relacionats amb la pre...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
