| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 06/02/2015

POBLACIONS » Almussafes » Convocat˛ries concursos i premis » Literatura

Nova convocat˛ria del Marc Granell d'Almussafes

El passat any, el certamen poŔtic va demanar mÚs de dos-centes obres inŔdites


._000314
El consistori d'Almussafes acaba de convocar la desé novena edició del Certamen de Poesia "Marc Granell", iniciativa literària de caràcter nacional i internacional que en la passada convocatòria va reunir un total de 228 col•leccions poètiques inèdites. El termini de presentació dels originals finalitzarà el pròxim dia 14 de març i l'entrega dels premis se celebrarà el 24 d'abril, coincidint amb l'acte de clausura de la Setmana del Llibre 2015. Un any més, l'Ajuntament d'Almussafes aposta per la poesia, a pesar de tractar-se d'un gènere literari que encara no ha obtingut el reconeixement cultural i social que mereix, convocant per desé nové any consecutiu el concurs poètic Marc Granell.  La consagració d'este certamen com una de les cites literàries més esperades i prestigioses del marc poètic valencià és una realitat avalada per l'increment continuat dels poemaris presentats en les últimes convocatòries, així com pels llocs de procedència dels poetes participants. Si en la cita del 2011 es van comptabilitzar 101 obres, el 2012 va concloure amb 181, que es van convertir en 208 l'any 2013 i van aconseguir 228 poemaris en la passada convocatòria. “Enguany confiem a superar inclús el rècord que baterem en el 2014 i que definix, sens dubte, l'abast d'este concurs poètic d'àmbit nacional i internacional”, explica el regidor de Cultura, Josep Contell.
Prova del foment a l'esmentat gènere literari que va assumir l'Ajuntament d'Almussafes fa quasi dos dècades és la dotació econòmica dels guardons, fixada també en esta desé novena edició en un premi en metàl•lic d'1.200 euros per als autors de la millor col•lecció de poemes en les modalitats de valencià i castellà, respectivament. A més de la quantia econòmica pròpiament dita, els reconeguts en ambdós modalitats publicaran les seues obres en la col•lecció de poesia que porta per nom Razef. Certamen de Poesia Marc Granell, editada per Edicions 96.
Les obres es podran presentar, personalment o per correu, fins al pròxim dia 14 de març en la Biblioteca Pública Municipal. Tal com establixen les bases del certamen, l'extensió màxima dels treballs entregats, amb una temàtica, mètrica i rima lliures, no podrà sobrepassar els dos-cents versos.
Ajuntament d'Almussafes
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars