Lorena Calatayud de Més Algemesí, única dona a l’executiva del Consorci de la Ribera

Viernes, 4 de diciembre de 2015 | e6d.es
• Augmenta així el compromís de M+S Algemesí amb les polítiques comarcals, present també a la junta de govern de la Mancomunitat de la Ribera Alta


._000338


._000389

 
En el programa electoral de la passada campanya electoral M+S ALGEMESÍ dedicava el seu últim apartat del programa a parlar de les polítiques comarcals. Nosaltres som un partit regit per la coherència, i allò que diem ho fem. Volem fer M+S comarca i no sols ho diem, sinó que treballem per fer-la. Per això des del primer moment hem decidit implicar-nos en les polítiques comarcals i en el govern de la comarca malgrat els impediments al respecte que tinguérem per part de l’equip de govern municipal que no volgué atendre la nostra única petició.
Malgrat tot no van poder impedir que Lorena Calatayud fos membre de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Des de M+S ALGEMESÍ teníem clar que ella era la persona més preparada per a treballar, des d’Algemesí, per unes millor polítiques comarcals pels seus coneixement de les problemàtiques comarcals. La voluntat de la nostra regidora per fer comarca és tal que l’ha empès a formar part de l’òrgan de govern que dirigirà les polítiques comarcals en aquesta legislatura, actuant, a més com a portaveu adjunta del grup comarcal COMPROMÍS on estem adscrits. Però el seu interés i aposta per les polítiques comarcals no acaba ahí, sinó que finalment ha estat escollida com a representant també de la Mancomunitat de la Ribera Alta en l’ens conjunt de les dues Riberes, en el Consorci de la Ribera. Segons expressa la pròpia regidora “des del primer moment vaig tenir clar que era important que Algemesí tinguera representació als dos  màxims òrgans comarcals per tal de poder contribuir activament a fer comarca”.  De fet Lorena és l’única política d’Algemesí que està present a les dues entitats. I està en les dues perquè “la meua intenció és impulsar polítiques mediambientals a nivell comarcal, especialment les d’estalvi energètic així com l’impuls de les vies de comunicació ciclista i d’ecoturisme. Les polítiques socials i econòmiques seran, igualment, l’altre pilar comarcal que personalment, i per manament de M+S ALGEMESÍ, vull impulsar”, indica la nostra regidora.
Des de M+S ALGEMESÍ volem manifestar la nostra alegria per poder treballar conjuntament amb els companys de COMPROMÍS en la millora de la nostra comarca, la Ribera. Lorena explica perquè un partit local no pot fer política d’esquenes a la seua comarca: “tot i que som un partit local tenim molt clar que gran part de les polítiques locals depenen de polítiques supramunicipals, i per això apostem clarament per la comarcalització del País Valencià, una comarcalització recollida al nostre Estatut, oblidada pel les polítiques territorials del PP i que desitgem que siga una prioritat de la nova Generalitat.”
El partit confia molt en el bon fer de Lorena, una dona compromesa amb la seua terra i els seus conciutadans. Cal destacar que ella serà l’única dona present a la Comissió Executiva del Consorci de la Ribera, on la resta dels seus membres són homes, una realitat que esperem que en les properes legislatures canvie. “Personalment –explica la regidora- desitge que la propera legislatura l’executiva siga paritària, i no per qüestió de quotes, sinó realment pel que pertoca, perquè les dones estiguem participant més activament en política i ocupant més càrrecs de responsabilitat”.
M+S Algemesí