| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Jueves, 24 de diciembre de 2015

POBLACIONES » Alzira » Articulistas » Entrevistas » J.M.O. » Política

Les regidories de Mediambient i Promoció Econòmica d’Alzira posen en marxa l’Estratègia DUSI

Entrevista a Pep Carreres i Ivan Martinez on ens presenten els objectius de l’estratègia del Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador

._000403
Alzira ha de construir un model de ciutat que avance cap a un major dinamisme econòmic, per la igualtat d'oportunitats i lluitar contra el canvi climàtic. Generar un moviment per una Alzira Sostenible. Des de les regidories de Mediambient i Promocio Econòmica s’ha posat en marxa un projecte per a crear a una ciutat amb un sector econòmic innovador, amb polítiques socials que superen les dificultats que patix i que siga respectuosa amb el medi ambient.
L’Ajuntament d’Alzira i moltes de les entitats que treballen a Alzira han dissenyat tota una estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (DUSI) que ha de mirar a l’Alzira del demà. I volen que els veïns i veïnes que participen i diguen la seua opinió
L'Estratègia DUSI d'Alzira permetrà dissenyar i planificar un projecte de ciutat per al periode 2016-2022 i optar a finançament europeu procedent dels fons FEDER. A més,  ha permés realitzar una anàlisi integral del model de ciutat i identificar  les debilitats i amenaces d'Alzira, així com establir uns objectius estratègics que permeten combatre-les i aprofitar les fortaleses i oportunitats.

Les prioritats que s'han establit en l'estratègia DUSI són:
-Promoure les TIC amb estratègies de desenvolupament urbà integrat a través d'actuacions en Administració electrònica local i Smart Cities
-Foment de la mobilitat urbana sostenible: transport urbà net, transport col•lectiu, connexió urbana-rural, millores en la xarxa viària, transport ciclista, de vianants, mobilitat elèctrica i desenvolupament de sistemes de subministrament d'energies netes.
-Promoure la protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural i natural de les àrees urbanes, en particular les d'interés turístic.
-Accions integrades de revitalització de la ciutat, de millora de l'entorn urbà i el seu medi ambient
-Regeneració física, econòmica i social de l'entorn urbà en àrees urbanes desfavorides a través d'estratègies urbanes integrades

Assemblees Ciutadanes
Amb una periodicitat mensual se celebrarà una assemblea ciutadana en el Saló de Plens municipal, a la qual podrà assistir qualsevol persona, siga veí del municipi o no, per al tractament i debat dels assumptes d'interés per a la comunitat local. L'Alcalde o la persona en qui delegue presidirà i dirigirà estes sessions, que comptaran amb la presència de tots els grups polítics municipals, a fi que la ciutadania puga interpel•lar-los, formulant les preguntes, precs, queixes i suggeriments que siguen necessaris en l'exercici dels seus drets de control democràtic i de l'acció de govern.
Les sessions de les assemblees ciutadanes se celebraran els mateixos dies que les sessions dels plens ordinaris, amb una hora d'avanç sobre l'hora d'inici dels referits plens,  i sense perjuí  de l'apartat corresponent de precs i preguntes present en estes últimes sessions, en el qual es plantejaran preferiblement els dubtes referits als assumptes de l'orde del dia de la mateixa sessió plenària.
Tindran preferència els precs i preguntes plantejats prèviament per escrit, a través de la bústia asamblea.ciudadana@alzira.es, per a la qual cosa serà necessari identificar-se amb nom, cognoms, número de DNI i, si és el cas, associació o col•lectiu a què representa.

Reunions tècniques
L'elaboració de l'Estratègia DUSI d'Alzira ha integrat la participació i col•laboració de diferents sectors i àmbits locals, tant l'institucional, a través del Govern Local i els diferents tècnics municipals com el social i econòmic, a través dels Consells Sectorials.
La identificació de problemes, l'establiment dels objectius estratègics, així com el disseny de les accions i plans que vénen arreplegats en l'estratègia DUSI d'Alzira ha sigut possible gràcies a les aportacions, suggeriments i informes aportats per l'equip de Govern Local, pels diferents tècnics municipals responsables de les distintes àrees de l'Ajuntament, així com, de les reunions mantingudes pels diferents Consells Sectorials

Una enquesta a l’abast dels veïns
L'elaboració de l'Estratègia DUSI d'Alzira ha integrat la participació i col•laboració de diferents sectors i àmbits locals, tant l'institucional, a través del Govern Local i els diferents tècnics municipals com social i econòmic, a través dels Consells Sectorials.
La participació ciutadana permetrà integrar també, la opinió i les aportacions de la ciutadania sobre els objectius, actuacions i projectes arreplegats en la Estratègia DUSI.
L'objectiu principal d'esta web és acostar el projecte als ciutadans d'Alzira i arreplegar les vostres aportacions i suggeriments que sense dubte, enriquiran l'estratègia Dusi d'Alzira.
E6D
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.