| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 16/02/2016

POBLACIONS » La Pobla Llarga » Medi ambient i naturalesa

La Pobla Llarga està molt a prop d’iniciar la segona fase de la recuperació del Barranc de Barxeta

Es mobilitzarà la població escolar per tal de baixar al barranc i plantar vegetació

 

._000213
El projecte “un barranc de tots” continua avançant i en breu s’inicien les plantacions. La proliferació de la canya (una de les 100 espècies invasores més perilloses i nocives a escala mundial per la seua capacitat de desplaçament de la vegetació autòctona) al llit del Barranc de Barxeta és un problema greu que calia abordar per part de l’Ajuntament de la Pobla Llarga i s’ha iniciat un projecte de restauració, amb la col·laboració de la Fundació Limne. La primera fase d’eliminació del canyar mitjançant desbrossaments i arrencada del rizoma per evitar la reposició constant de les tiges se està finalitzant en un tram i a principis de març s’iniciarà la plantació d’espècies autòctones de riu adaptada a les peculiaritats d'este espai fluvial de règim típicament mediterrani.
L'Ajuntament de La Pobla Llarga i la Fundació Limne volem que aquest projecte siga el més participatiu possible, fent d’ell una oportunitat per deixar de viure d’esquenes al Barranc. És per això que, de manera paral·lela a les obres de restauració que esta fent el personal contractat per l’Ajuntament, s’organitzaran jornades de voluntariat per donar a conèixer què se està fent i com podem continuar millorar el Barranc.
La mobilització de la població escolar és fonamental i ahir es va celebrar Consell Escolar Municipal per a tractar, entre altres, aquest tema i la predisposició de tots va ser excepcional. “És d’agrair com tota la comunitat educativa de la Pobla Llarga ha respost a aquest projecte i s’obrin moltes possibilitats educatives gràcies a “un barranc de tots”” comenta la regidora d’educació Sonia Bellver.
Es mobilitzarà la població escolar per tal de baixar al barranc i plantar vegetació autòctona, sobretot helòfits, que són plantes que depuren les aigües dels rius i contribueixen a augmentar-ne la qualitat i més endavant es crearan grups de voluntariat que controlen l’estat del Barranc i ens ajudaran a discernir què més podem pel nostre Barxeta.
“Aquest projecte pot aportar molt al nostre poble, no sols per poder veure un Barranc sense canyes sinó per la unió que pot generar en tots els poblatans al voltant d’aquestes tasques de plantació i custòdia posterior” comenta el portaveu de l’equip de govern socialista Ximo Vidal.
Ajuntament La Pobla Llarga

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.