La investigadora Clara Talens explica a Carcaixent que ‘de la taronja ja s’aprofita tot’

Miércoles, 14 de diciembre de 2022 | e6d.es
• Des del Centre Tecnològic AZTI del País Basc han aconseguit aprofitar, fins i tot, la pell de la taronja

._000892

La Setmana Cultural de la Taronja continua avant dins de la iniciativa ‘Carcaixent, bressol de la Taronja’, un projecte promogut des del sector citrícola de Carcaixent que té com a finalitat fer valdre un cultiu centenari i que és àmpliament reconegut i consumit a tot el món, però que a la seua pròpia terra no gaudeix del protagonisme que mereix.
Les ponències i xarrades que s’estan celebrant a l’Auditori de les Dominiques cada vegada compten amb més oients i participants i especialment interessant ha sigut la protagonitzada per l'enginyeria agrònoma Clara Talens, investigadora del Centre Tecnològic AZTI del País Basc, en la qual ha explicat totes i cadascuna de les utilitats que té la taronja una vegada espremuda i de la qual es pot aprofitar absolutament tot.
Paco Timor, delegat d’AVA a Carcaixent, ha explicat que “la Setmana Cultural de la Taronja a Carcaixent busca un segell de qualitat que identifique a les taronges de la localitat i que així tinguen un valor afegit”. La Setmana Cultural de la Taronja s'ha plantejat amb un programa d'activitats d'allò més variat amb “taules redones, xarrades, rutes turístiques, música i jocs infantils, degustació de taronges i mandarines i fins a un rècord d'elaboració d'Aigua de València amb taronges de Carcaixent que es podrà degustar el cap de setmana al Parc Navarro Daràs.
E6D
 
 

 

._000853 

._000410