| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 31/08/2023

POBLACIONS » Carcaixent » Necrològiques

Ha mort Lola Botella, alcaldessa de Carcaixent entre 1999 i 2015

També va ser diputada a les Corts Valencianes en la VII i VIII legislatures


 

María Dolores Botella Arbona va naixer a Carcaixent en 1945. Ha sigut alcaldessa de Carcaixent i diputada a les Corts Valencianes en la VII i VIII legislatures. Militant del Partit Popular, va ser alcaldessa de Carcaixent de 1999 a 2015. Va ser diputada per la província de València a les Corts Valencianes a la VII Legislatura (2007-2011) i diputada provincial, sent responsable del Consorci Provincial de Bombers entre 2003 i 2007. El 2014 tornà a ocupar un escó a les Corts tot i que anava en la posició 33 a les llistes del PP en substitució de Serafín Castellano. (Font Wikipedia)

De les quatre legislatures que va estar al capdavant del govern municipal van tindre lloc innombrables esdeveniments i celebracions, d'entre els que citem, els següents:
. 19 d'octubre de 1999: La Corporació municipal acorda la concessió de la Medalla d'Or a títol pòstum a Eduard Soleriestruch. Fou lliurada en un acte molt emotiu i entranyable als seus familiars que tingué lloc al saló de sessions, el 27 de gener de 2000.
. 1999: Pel mes de desembre apareix el primer número −el 0− de Gent, revista d'informació municipal que, segons l'editorial, intentarà ser un instrument de comunicació entre els veïns i veïnes de Carcaixent i el seu Ajuntament "...des del respecte a totes les idees i opinions, des de la tolerància davant de les distintes sensibilitats, des del rigor i transparència de les informacions...". Coordinada pel regidor Ino Signes i Escuriet (Vilanova de Castelló, 1967), l'encarregada de la redacció és la periodista Carolina Borredà. En la part gràfica col·laboren els fotògrafs locals Ricardo Carrillo, Vicente Benavent Mompó i Monrós i Pastor; mentre que de la maquetació s'encarrega Alcañiz Publicitat SL.
. L'any 2000 Carcaixent té 20.722 habitants, 10.107 homes i 10.615 dones.
. 7 d'abril de 2000: L'Ajuntament, per unanimitat de tots els grups municipals que formen el consistori, davant la petició del Grup de Teatre Àgora, acorda concedir la Medalla d'Or de Carcaixent a l'actor amateur carcaixentí Pascual Peralt i Cogollos, membre fundador d'Àgora, per tal de commemorar els 70 anys de Peralt dedicats al teatre. L'acte d'homenatge que tingué lloc al Teatre Don Enrique va estar precedit per la commemoració del Dia Mundial del Teatre, en què participaren els carcaixentins Vicent Giner i Parra (Rafelguaraf, 1950), director artístic d'Àgora; l'actor Juanjo Prats i Benavent (1963) i el director de RNE a València, Javier Gomar i Albert (1956). Durant la vetlada, el grup Àgora va estrenar l'obra Más alto que el horizonte, primer text dramàtic del carcaixentí Vicente Peralt i Piera (1946), fill de l'homenatjat.
. 19 de juliol de 2000: A l'Auditori Municipal de les Dominiques, té lloc l'acte de signatura del protocol del Pla de defensa contra les inundacions del Xúquer a les comarques de la Ribera i la Safor, per part del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i del molt honorable president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zapalana. A l'acte assistiren el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan Manuel Aragonés, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Francesc Signes, alcaldes de la comarca i altres autoritats, actuant com a amfitriona l'alcaldessa de Carcaixent.
. 14 de novembre de 2000: El president de la Diputació de València, Fernando Giner i Giner, inaugura les instal·lacions de l'Ecoparc. Es van invertir 38.000.000 de pessetes en esta construcció d'uns 3.000 metres quadrats de superfície, situada en una parcel·la de propietat municipal ubicada en el polígon industrial.
. L'any 2001 Carcaixent té 20.609 habitants, 10.047 homes i 10.562 dones.
. 11 de març de 2001: Quatre-cents vint-i-cinc anys després de la signatura del Reial Privilegi de Felip II, al Monestir de San Lorenzo de El Escorial, l'11 de març de 1576, que concedia a Carcaixent el títol d'Universitat, el Ple de la Corporació municipal, per unanimitat, i en un solemne acte institucional, aprova que cada segon diumenge del mes de març se celebre esta data tan significativa per al poble carcaixentí amb el títol de Festa de l'Autogovern. Durant l'acte celebrat a la sala de sessions de l'Ajuntament, pronuncià un parlament el geògraf i historiador carcaixentí Francesc Torres i Faus, qui va dissertar sobre la contextualització històrica de l'efemèride. A l'acte institucional van acudir diversos representants municipals de les poblacions veïnes, entre els quals estava l'alcalde d'Alzira, Pedro Grande i Diago; també, hi va estar present el director general d'Administració Territorial, José Ramón Pascual. La commemoració va finalitzar amb una mostra de balls regionals a càrrec del grup La Falzia, de Carcaixent, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor.
. 18 de maig de 2001: És instal·lat en el cementeri municipal el primer crematori de la comarca. El servici anirà a càrrec de l'empresa Pompas Fúnebres Xúquer.
. 24 de maig de 2001. José Luis Villacañas, director general del Llibre, inaugura la Biblioteca Pública Municipal Julià Ribera i Tarragó. En el mateix acte tingué lloc la inauguració del monument al rei Jaume I, obra de l'artista carcaixentí Pasqual Pastor i Martínez, Boqueta (1957). A l'acte assistí, també, la diputada provincial Elena María Bastidas i Bono i l'alcaldessa. L'edifici ha estat dissenyat per l'arquitecte Francisco Taberner i té una superfície útil superior als 700 metres quadrats. La sala principal de la biblioteca porta el nom de l'escriptor i poeta, fill adoptiu i Medalla d'Or de Carcaixent, Eduard Soleriestruch; la dita sala disposa de més d'onze mil volums. A més, hi ha una sala infantil i una altra d'audiovisuals. També, disposa d'una hemeroteca i d'un fons dels principals autors de Carcaixent, així com també del fons fotogràfic de l'arabista Julián Ribera.
. 7 de juny de 2001: El Ple municipal aprova un pressupost de 1.658 milions de pessetes, amb els vots favorables del PP, Bloc, PSOE i UV, la abstenció de La Rosa-AP, i el vot en contra del Grup Mixt i d'Alternativa Valenciana.
. 14 de setembre de 2001: És inaugurat el Centre d'Empreses, instal·lat en els locals de l'antiga Cambra Agrària, únic d'estes característiques a tot Espanya. L'acte va comptar amb l'assistència de la directora general d'Economia, María Bonilla; de l'alcaldessa de Carcaixent i del regidor de Desenrotllament Econòmic, José Vicente Oltra i Gil-Morte (0000). El centre està dotat de 15 despatxos en els quals s'instal·laran empreses que complisquen una sèrie de requisits i durant tres anys.
. 7 de novembre de 2001: Després de la competència oberta entre Alzira i Carcaixent per atraure el centre comercial Eroski, l'empresa basca opta per Carcaixent, després de romandre el projecte bloquejat durant tres anys a Alzira. La construcció del complex d'oci i la galeria de botigues representa una inversió de 12.000 milions de pessetes. La firma del conveni va tindre lloc en el despatx de l'Alcaldia, per part de l'alcaldessa i pel cap d'expansió d'Eroski a la Comunitat Valenciana, José Miguel Yubero; acte en què van estar presents els portaveus de tots els grups municipals: Vicent E. Pla (La Rosa), Rafael Navarro (AV), Francesc J. Salom (Bloc) i José Andrés Conejero (PSOE), que van ressaltar en els seus parlaments la importància per a la nostra població del conveni firmat per les seues repercussions, tant econòmiques com socioculturals.
. En data 1 de gener de 2002 Carcaixent té 20.932 habitants, amb 10.305 homes i 10.627 dones.
. 10 de març de 2002. Celebració de la Festa de l'Autogovern. A la sala de sessions té lloc l'acte institucional. El d'enguany compta amb la novetat del lliurament de guardons a la Societat Musical Lira Carcaixentina i al Grup de Teatre Àgora, en reconeixement a la seua trajectòria seguida al llarg de molts anys així com a la seua extraordinària aportació a la vida cultural de Carcaixent. També, cal ressaltar la intervenció de la secretària del Consell Tècnic d'Heràldica, Julia Campón, que va fer un repàs per la història de l'escut de Carcaixent, aprovat definitivament a finals del mes de febrer per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques. L'acte va acabar amb una exhibició de balls populars i una gran mascletada a la Plaça Major. En este acte, també es va presentar la unitat didàctica Carcaixent, el meu poble, elaborada pels tècnics de l'Institut Municipal d'Educació i de l'Arxiu Municipal, adreçada, en principi, a l'alumnat de l'ESO per a difondre, conéixer i treballar el fet històric de l'11 de març de 1576 i la història del nostre poble.
. Pel mes de gener de 2002, és signat el conveni per a la construcció del Centre Integral de Majors (CIM), per part del secretari de la Conselleria de Benestar Social, Ramón Doménech, i de l'alcaldessa.
. Pel mes de febrer de 2002, el Consell de Ministres autoritzà el contracte de les obres de l'Estació Depuradora Comarcal d'Aigües Residuals (EDCAR) per una inversió de 3.463.000 de pessetes. L'estació depuradora, que construirà a la nostra ciutat el Ministeri de Medi Ambient, netejarà les aigües residuals d'Alzira, Carcaixent, Vilanova de Castelló i la Pobla Llarga. S'ubicarà a la partida del Quadró, i tindrà una extensió total de 60.000 m2.
. 25 d'abril de 2002: La Corporació municipal, per unanimitat, acorda adjudicar les obres de construcció del CIM a l'empresa UTE Clásica Urbana-MIDASCOM per la quantitat d'1.100.152 euros, IVA inclòs.
. 20 de maig de 2002: El conseller de Benestar Social, Rafael Blasco i Castany, i l'alcaldessa fiquen la primera pedra de l'edifici del CIM.
. 8 d'octubre de 2002: És inaugurada la Plaça de l'escriptor Enric Valor i Vives (1911-2000), amb una festa que fou organitzada per l'empresa Metrovacesa, promotora de les vivendes que l'envolten. A l'acte, que va ser presidit per l'alcaldessa, van assistir familiars de l'escriptor valencià.
. 14 de novembre de 2002: Al Magatzem de Ribera, té lloc la celebració d'un dinar amb representants del sector agrícola valencià, presidit per José María Aznar, president del Govern d'Espanya, després que prèviament haguera descobert la primera pedra del transvasament Xúquer-Vinalopó. Junt amb el president del Govern, vingueren el ministre de Treball, Eduardo Zaplana i Hernández-Soro, i el de Medi Ambient, Jaume Matas, a més del president de la Generalitat, José Luis Olivas, i consellers del seu govern com ara María Ángeles Ramón i Llin, consellera d'Agricultura, i Rafael Blasco i Castany, conseller de Benestar Social.
. Pel mes de desembre de 2002, comencen a Cogullada les obres de 22 vivendes socials per part de l'Institut Valencià de la Vivenda, amb una inversió que superarà els 250 milions de pessetes.
. 20 de desembre de 2002: Per Resolució del Conseller de Justícia i Administracions Públiques, queda rehabilitat l'escut immemorial de Carcaixent. La reproducció en pintura més antiga que es conserva es troba en el sostre voltat del claustre del Col·legi d'Espanya a Bolonya (Itàlia), fundat pel Cardenal Gil Albornoz, amb els escuts de les principals ciutats i viles reials d'Espanya. Els documents més antics on apareix el segell són de principi del segle XVII. Una altra reproducció, la trobem en el relleu de pedra de la casa pairal dels Boscà (Col·legi Sant Antoni-Pares Franciscans), datat l'any 1656, i que commemora l'entrada de la Processó del Corpus amb motiu de la pluja.
. 23 de desembre de 2002: Amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, l'Ajuntament edita el llibre La pintura ceràmica de Carcaixent, del professor, historiador i investigador carcaixentí Vicent Guerola i Blay (1962). A l'acte acadèmic de presentació que tingué lloc a l'Auditori Municipal de les Dominiques encapçalat per l'alcaldessa, també va estar present el rector de la Universitat Politècnica de València, Justo Nieto, i el director del Museu Nacional de Ceràmica «González Martí», Jaume Coll.
. 1 de gener de 2003: Segons el Padró, a Carcaixent hi ha 21.051 habitants dels quals 753 (3,8%) són estrangers.
. 9 de març de 2003. Té lloc a la ciutat d'Alcoi (Alacant) el lliurament del Premi a la Innovació concedit al Mercat Municipal per la Federació de Mercats de la Comunitat Valenciana (FECOM). Va rebre el guardó el regidor de Promoció Econòmica, José Vicente Oltra i Gil-Morte, acompanyat per la presidenta, Carmen Oltra, i altres comerciants.
. 9 de març de 2003: Festa de l'Autogovern. A la sala de sessions del Consistori, després del discurs institucional, va intervindre el professor carcaixentí Vicent Guerola i Blay al voltant de la ceràmica a Carcaixent. El guardonat d'este any fou la Reial Séquia de Carcaixent, en reconeixement a l'aportació extraordinària a la nostra ciutat al llarg de 350 anys. L'encarregat d'arreplegar el guardó va ser-ne el president, José Canut, qui anava acompanyat per la junta rectora de la institució i pels presidents que l'havien precedit en el càrrec. La festa va concloure a la Plaça Major amb una demostració de balls populars a càrrec del Grup de Balls Populars Les Folies, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor.
. 12 d'abril de 2003: L'alcaldessa encapçala la descoberta d'una placa a l'estació del ferrocarril en commemoració dels 150 anys de l'arribada del tren a Carcaixent.
. 8 d'agost de 2003: Incendi en la zona del Tossal, més coneguda com la Muntanyeta d'Arcadi, enfront de l'Hort de Soriano. Afectà només una superfície mínima d'arbrat (0.2 ha).
. 12 d'agost de 2003: Es registren nous incendis en la zona de Vilella Alta (terme d'Alzira) prop de la Cova de les Meravelles. La superfície afectada és mínima.
. 13 d'agost de 2003: Es desplega una activitat incendiària totalment intencionada que culmina amb 5 incendis, tres dels quals són de nit i quasi simultanis: Serratella, Sant Blai i Hort de Sant Eusebi (Batalla).
. 16 de setembre de 2003: A l'Auditori Municipal de les Dominiques, té lloc la presentació del llibre Historia del Ferrocarril en las Comarcas Valencianas: La Ribera Alta, editat per la Conselleria d'Infraestructures i Transports, coordinat per la professora de la Universitat de València, Inmaculada Aguilar i Civera. L'acte comptà amb la presència del director general de Transports, José Vicente Dómine, acompanyat pels alcaldes de les poblacions de Benifaió, Algemesí, Alzira i Carcaixent.
. 19 de novembre de 2003: La consellera de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, Alicia de Miguel i Garcia, inaugura el Centre Integral de Majors (CIM), de 1.472,52 metres quadrats i amb un pressupost d'1.236.319, 10 euros. La redacció del projecte i direcció de les obres fou duta a terme per l'Oficina Tècnica Municipal; de la construcció es va fer càrrec l'empresa Clásica-Urbana-MIDASCON.
. 27 de novembre de 2003: L'Ajuntament de Carcaixent acordà nomenar Fill Predilecte a títol pòstum el frare caputxí Eugenio de Carcaixent, al món va dir-se Eugenio Soler i Rodríguez (1865-1956), missioner a la Goagira (Colòmbia). L'acte oficial del lliurament del pergamí amb el nomenament tingué lloc a l'Auditori Municipal de les Dominiques, el 7 d'octubre de 2004. El va rebre de mans de l'alcaldessa, fra Domingo Añón, provincial de l'Orde Caputxí, i el president de l'Associació Pare Eugeni de Carcaixent, doctor Juan José Escandell.
. 8 d'octubre de 2003: Al Magatzem de Ribera i amb el patrocini de l'Ajuntament, té lloc el concert "Jocs" del cantautor català Lluís Llach.
. L'any 2004 Carcaixent té 21.119 habitants (968 estrangers 4,58%).
. 7 de març de 2004: Festa de l'Autogovern. L'acte institucional té lloc a la sala de sessions. L'encarregada de la ponència d'este any fou la carcaixentina Aigües Vives Pérez i Piquer, assessora especialista en Toponomàstica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i versà al voltant de la toponímia local al segle XVI quan el rei Felip II concedí el privilegi d'Universitat. Posteriorment, es va fer un reconeixement públic i entrega del guardó a l'Orde dels Franciscans amb motiu de la celebració del 400 anys de la seua presència a Carcaixent. El pergamí, el va rebre de mans de l'alcaldessa fra Juan Tomás Oliver i Climent, ministre provincial de la Província Franciscana d'Aragó, València i Balears. En acabar l'acte, es va fer una mostra de balls populars per part del grup Les Folies de Carcaixent, i la disparada d'una mascletada a la Plaça del Mercat i un vi d'honor al Palau de la Marquesa de Montortal. La concessió del guardó als Franciscans va resultar polèmica i no va aconseguir unanimitat, ja que Vicent Xelvi i Clar (1955), regidor del PSPV-PSOE, va votar en contra al no vore motiu per a l'entrega i considerar que en el govern municipal hi ha una persona "molt vinculada a este orde" i que la distinció es concedix "per interessos". Els regidors de La Rosa-Plataforma de Progrés i del Bloc van votar a favor del guardó al valorar "una trajectòria històrica"; no obstant això, el regidor Vicent E. Pla i Noguera va recriminar a l'Equip de Govern haver convertit en un mer acte electoralista la festa cívica de Carcaixent.
. 15 d'abril de 2004: És instal·lat en l'Hort de Carreres el taronger més vell de Carcaixent, després de més de dos-cents anys de producció en la zona citrícola de la partida de les Basses del Rei, on els il·lustrats Bodí, Maseres i Monzó van plantar els primers horts de tarongers. Una grua de 160 tones va elevar l'arbre i el rabassó, després d'ardus esforços, i va ser col·locat en una plataforma que el va traslladar fins a l'Hort de Carreres en un recorregut de més d'un quilòmetre pels carrers de la població, davant de l'admiració de desenes de curiosos que flanquejaven les voreres. Este exemplar estava en l'hort del llaurador Juan Fresquet.
. 28 de novembre de 2004: Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), a Carcaixent hi ha 9.910 vivendes, de les quals 2.221 (22%) estan buides.
. 8 de febrer de 2005: Un agricultor carcaixentí cultiva en una parcel·la agrícola de la seua propietat un rave de 4,3 quilograms.
. 13 de febrer de 2005: La premsa es fa eco dels danys causats per les obres de construcció de l'AVE al Pont de l'Horta, construït en 1572, que unix el nucli urbà amb l'horta.
. 16 de febrer de 2005: El Ple municipal aprova un pressupost de més de 16 milions d'euros, amb els vots en contra del Bloc, La Rosa-AP i Alternativa Valenciana, i l'abstenció del PSOE. També és aprovada la ratificació de l'acord del Consell General de la Vila de 17 de febrer de 1705 nomenant patró el gloriós màrtir Sant Bonifaci.
. 20 de febrer de 2005: En el referèndum sobre la Constitució Europea, 5.209 (76.74%) carcaixentins voten a favor, 1.176 (17.32%) en contra i el 55.31% s'abstenen.
. 13 de març de 2005: Festa de l'Autogovern. Per primera vegada el plenari municipal es reunia, de manera extraordinària, en l'Auditori Municipal de les Dominiques. Després del discurs institucional, l'erudit Bernat Daràs i Mahiques va il·lustrar els presents amb una ponència al voltant dels carrers i places del Carcaixent del segle XVII. A continuació, es van lliurar les Medalles d'Or al Mèrit Esportiu als esportistes Guillermo Fabregat i Gimeno (Castelló, 1920-València, 2008), Carlos Gimeno i Albelda (1922-2012), Francisco Camarena i Navarro (1934-2007) i Luis Catalá i Garcia (1919-2012). L'acte finalitzà amb l'actuació del Grup de Danses Les Folies i un vi d'honor, que es va servir al Palau de la Marquesa.
. 26 d'abril de 2005: La Reial Séquia de Carcaixent inicia la celebració dels actes del 350 aniversari de la concessió, pel rei Felip IV, per a poder traure aigua del Xúquer i portar-la fins a Carcaixent, l'any 1654. A l'acte que tingué lloc al Magatzem de Ribera, van assistir, al costat de l'alcaldessa i membres de la Corporació, Antonio Rodríguez, secretari autonòmic d'Agricultura, i Juan José Moragues, president de Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). En el seu discurs, el president de l'entitat, José Canut, va demanar garantir els drets històrics dels regants i completar la instal·lació del goteig.
. 13 de maig de 2005: S'inaugura la I Fira de la Ribera celebrada a la nostra ciutat. L'acte de la inauguració va ser a càrrec del conseller d'Empresa, Universitat i Ciència, Justo Nieto, junt amb l'alcaldessa i el regidor de Comerç , Antonio Revert i Escandell.
. 31 de maig de 2005: El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, acompanyat per les alcaldesses d'Alzira i Carcaixent, Elena María Bastidas i Bono i Lola Botella, respectivament, inaugura l'Avinguda de la Ribera. La carretera ha tingut un cost de 6 milions d'euros i ocupa un total de 28 metres d'amplària, amb una calçada de doble sentit de 7 metres, voreres, camí de servei... A més, va inaugurar les obres del nou bulevard d'Apotecari Bodí.
. 10 de juny de 2005: L'alcaldessa i el rector de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, José Alfredo Peris, firmen un conveni de col·laboració pel qual la nostra ciutat serà seu d'una extensió universitària que oferirà la carrera de Magisteri, especialitat d'Educació infantil. La Diplomatura s'impartirà al Conservatori Mestre Vert. Mentre que per a l'Equip de Govern i Alternativa Valenciana és una extraordinària oportunitat per a Carcaixent, els grups de l'oposició (Bloc, PSOE i La Rosa) consideren que es tracta d'un projecte elitista i car.
. 28 de juliol de 2005: Amb el suport de tots els grups polítics municipals, és aprovada l'ordenança municipal que protegirà els arbres monumentals que, per les seues característiques excepcionals, representen un Bé d'Interés Local.
. 23 d'agost de 2005: Francisco Cebrià, aficionat a l'agricultura i obrer de professió, aconseguix cultivar una carabassa gegant amb un pes de 91'4 quilograms i 225 centímetres de diàmetre.
. Del 16 de setembre al 9 d'octubre de 2005 té lloc, al Magatzem de Ribera, l'exposició Armengol d'après Mantegna. Camera degli sposi, amb el patrocini de l'Ajuntament i Bancaixa i la col·laboració de l'Associació Pictòrica i Cultural de Carcaixent.
. 20 de setembre de 2005: Té lloc l'acte d'inauguració i benedicció del centre comercial Ribera del Xúquer per part del bisbe auxiliar, Esteban Escudero. L'acte comptà amb la presència del conseller d'Indústria, Comerç i Universitat, Justo Nieto, de l'alcaldessa Lola Botella, i dels principals directius de les empreses Eroski i Lar Grosvenor, i del coordinador del centre, Pasqual Vernich i Talens, en un acte que va reunir més d'un miler de persones invitades, entre les quals cal destacar els alcaldes Enrique Carpi, d'Alberic; José Ribera, de Guadassuar; Federico Tormo, de Rafelguaraf, i Amparo Arcís, de Benifaió. La no assistència de l'alcaldessa d'Alzira, Elena María Bastidas i Bono, va intensificar encara més els rumors sobre les enveges i rivalitats. L'acte d'inauguració fou conduït per la model i presentadora Maria Abradelo. El centre comercial ha suposat una inversió total de 65 milions d'euros i té una superfície construïda de 81.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes...
. 30 d'octubre de 2005: Segons un informe aparegut en el periòdic Levante-EMV sobre immobles familiars deshabitats, a Carcaixent n'hi ha 2.221 (d'un total de 9.906).
. 29 de setembre de 2005: L'alcaldessa de Carcaixent, acompanyada per membres de la corporació municipal inaugura el sector Parc, que comunica el barri dels Quatre Camins amb la zona del Passeig. En la urbanització d'esta àrea s'han invertit 3 milions d'euros.
. 16 de desembre de 2005: És oberta al trànsit l'avinguda de l'Apotecari Bodí (segon sector), que es convertix en la major de la ciutat. Està composta per dos carrils de circulació en cada un dels sentits i amb més de 750 metres de longitud. Al centre, hi ha una àmplia zona verda de més de 10.000 metres quadrats.
. 2005: L'Ajuntament-Regidoria de Benestar Social edita l'estudi Immigració i Societat a Carcaixent, de Pau Pérez i Ledo (Oliva, 1977).
. 23 de febrer de 2006: El Ple municipal aprova la compra de l'edifici de Bancaixa al carrer de Santa Anna, un immoble històric que forma part del catàleg d'edificis protegits que es destinarà a servicis educatius i culturals. L'immoble ocupa una superfície de 285 metres quadrats i ha sigut valorat en 312.526 euros. Passa a ser propietat municipal per mitjà d'una permuta de terrenys. Este edifici, a més de l'antiga sucursal de Bancaixa, va albergar l'Associació de Jubilats i Pensionistes Ternils i la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir.
. 12 de març de 2006: Festa de l'Autogovern. En l'apartat dels guardons institucionals, aquest any va recaure en el degà José María Navarro i Daràs, Medalla d'Or de la ciutat, a títol pòstum (Acord Plenari celebrat el 28 d'abril de 2005). El guardó va ser lliurat a Juan Cuenca i Navarro, en representació dels familiars descendents del degà, qui va agrair esta distinció fent donació a la Corporació municipal d'un retrat pintat a l'oli del degà que va presidir l'acte. El parlament va ser a càrrec del degà de la seu valentina, Juan Pérez i Navarro, que va fer un repàs de la vida del degà Navarro Daràs, considerat un dels més grans benefactors que ha tingut Carcaixent al llarg de la seua història. L'acte institucional finalitzà amb una demostració de balls populars pel Grup de Balls Les Folies de Carcaixent, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor al Palau de la Marquesa.
. Pel mes de març de 2006, i amb la finalitat de difondre la vida i obra del degà Navarro Daràs, l'Ajuntament edita materials didàctics de treball que podran ser utilitzats amb l'alumnat d'Educació Infantil i Primària. Estos materials s'han realitzat conjuntament per les tècniques de l'Institut Municipal d'Educació i per la tècnica responsable de l'Arxiu Municipal.
. 28 d'abril de 2006: Es constituïx el Fòrum de Participació Ciutadana de Carcaixent amb una trentena d'associacions i col·lectius.
. 12 de maig de 2006: És inaugurada la segona edició de la Fira de la Ribera pel diputat de Turisme, Antonio Garcia i Serra, pel director de Turisme i Interior, Emilio Llopis, pel director general d'Esport, Enric Sarasol, i per l'alcaldessa, Lola Botella, acompanyada d'altres autoritats comarcals.
. 30 de juny de 2006: La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, visita les obres del tren d'alta velocitat a Carcaixent, per a comprovar sobre el terreny l'estat de les obres. Va estar acompanyada pel delegat del Govern, Antoni Bernabé, pel conseller d'Infraestructures de la Generalitat Valenciana, José Ramón García i Antón, representants de l'Ajuntament de Carcaixent, tècnics d'ADIF i empreses constructores responsables del projecte. El punt elegit para esta visita va ser el viaducte construït sobre el riu Xúquer en la línia del terme de Carcaixent amb Alzira, al costat del Pont de Ferro. Pel que fa al viaducte construït, es tracta d'un pont de formigó pretensat, que en part li ha llevat l'encant als ponts de ferro ja existents, amb tres obertures de 32 m, 80 m i 32 m, amb un tauler de 16 metres d'amplària format per 2 bigues de formigó pretensat d'1 m d'espessor i 2 m de cantó. La longitud de les bigues és de 146 m i els fonaments inclouen pilotatges d'1'80 m de profunditat.
. 1 de juliol de 2006: A la vesprada, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez (PSOE), visita les obres de la plataforma de l'AVE a Carcaixent. Va estar acompanyada pel president de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF), Antonio González Marín, pel conseller d'Infraestructures, José Ramón García i Antón (PP), i, per part de l'Ajuntament de Carcaixent, pel regidor Inocencio Signes i Escuriet (PP).
. 26 de juliol de 2006: El conseller d'Infraestructures i Transports, José Ramón García i Antón, inaugura la nova Plaça d'Espanya. Acompanyaren el conseller, el director general del Departament d'Arquitectura i Vivenda, Fernando Mut, i l'alcaldessa. Després dels parlaments, el públic present va gaudir amb l'actuació de la Lira Carcaixentina que va finalitzar amb l'himne de la Comunitat, seguit d'un castell de focs artificials i la posada en funcionament de la gran font ornamental. El nou espai ha costat 850.000 euros. La plaça compta amb una zona central amb capacitat per a més de 1.500 persones per a la celebració d'actes culturals.
. 27 de juliol de 2006: L'Ajuntament aprova el projecte tècnic de la Piscina Coberta municipal, amb els vots a favor del Partit Popular i Bloc i les abstencions del PSOE, La Rosa i Alternativa Valenciana. S'edificarà en un solar d'11.000 metres quadrats de propietat municipal, situat en el Sector Apotecari Bodí, al costat del carrer Gandia i enfront de l'Institut "Arabista Ribera". L'encarregat de redactar el projecte és l'arquitecte Pasqual Vernich i Talens. El complex tindrà gimnàs, balneari, spa, solàrium, una sala de massatges i sauna. L'obra es pressuposta amb 7 milions d'euros.
. 27 de juliol de 2006: El Ple municipal ordinari acorda posar nom als nous carrers de les zones dels sectors Parc i de l'Apotecari Bodí.
. L'any 2006 Carcaixent té 21.753 habitants.
. 9 de gener de 2007: Són inaugurades les obres de millora del traçat de la carretera CV-570 cap a la Barraca d'Aigües Vives pel president de la Diputació Provincial, Fernando Giner i Giner, acte en què va estar acompanyat per l'alcaldessa, Lola Botella, i pels diputats provincials Purificación Martí, Enrique Crespo i Rafael Perales, així com pel responsable de Carreteres de la Diputació, José Antonio Aranda. El cost d'esta millora fou assumit íntegrament per la Diputació Provincial, que finançà un total de 553.313 euros, alhora que l'Ajuntament destinà més d'un milió d'euros a canalitzar el barranc de Vilella i els accessos a tota la zona nord del terme municipal.
. 2 de febrer de 2007: El Consell Valencià, atenent la petició de l'Ajuntament, aprovada en el Ple celebrat el 28 d'abril de 2005, declara l'Hort de Soriano-Font de la Parra com a Paratge Natural Municipal.
. 3 de març de 2007: La ciutat de Carcaixent acull al Pavelló municipal d'Esports, amb gran èxit de participació, el XXVII Campionat nacional de Karate Shinkiokushinkai, organitzat pel Centre Esportiu Kotki, amb el patrocini de l'Ajuntament i la col·laboració preferent de la Federació de Karate de la Comunitat Valenciana.
. 8 de març de 2007: Al saló d'actes de la Biblioteca Municipal, té lloc la presentació del llibre Els carrers i places de Carcaixent. Història i anecdotari, de l'investigador Bernat Daràs i Mahiques. L'acte fou presidit per l'alcaldessa i hi participaren Francesc Torres i Faus, antic arxiver municipal i cap de la Secció d'Arxius de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, i autor del pròleg; el professor Vicent Guerola i Blay, doctor en Belles Arts i subdirector de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica; el rector de la Parròquia de l'Assumpció, mossén Vicent Richart i Hostench; i la regidora d'Educació i Cultura, Isabel Gómez, presentadora de l'acte.
. 11 de març de 2007. Festa de l'Autogovern. En l'apartat dels guardons institucionals, van recaure en el prestigiós professor carcaixentí José Vidal i Beneyto (1929-Paris, 2010), Medalla d'Or de Carcaixent, i en el frare franciscà Joan Tomàs Oliver i Climent (1951), bisbe del Vicariat Apostòlic de Requena (Perú), que va ser nomenat Fill Predilecte. Després del discurs institucional, el professor Vidal Beneyto va exposar una ponència amb el títol Un fill de Carcaixent. Davant la impossibilitat de fra Juan Tomás Oliver d'estar present en este acte, per estar al front de les seues obligacions en la selva peruana, va ser el seu pare, un emocionat Juan Oliver, qui arreplegà de mans de l'alcaldessa el pergamí amb el títol de Fill Predilecte de Carcaixent, mentre el seu germà menut, Rafael Oliver, va llegir a tots els presents les paraules d'agraïment del bisbe de Requena (Perú). El parlament va ser a càrrec del guardonat Vidal Beneyto. L'acte institucional finalitzà a la Plaça Major amb una demostració de balls populars a càrrec del Grup de Balls Populars Les Folies, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor al Palau de la Marquesa.
. 22 de maig de 2007: Al popular cupó de l'ONCE apareix la cuina del Palau de la Marquesa de Montortal. En total, es van emetre 50 sèries del cupó, del 00000 al 99999, la qual cosa va suposar un total de cinc milions de cupons venuts a tot el territori espanyol. Prèviament, el dia anterior el subdelegat territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Morejón de Girón i Bascuñana; el vicepresident del consell territorial, Emilio Silvestre; i el director de l'agencia administrativa ONCE a Alzira, Antoni Macián, van fer entrega a l'alcaldessa de la planxa amb la qual foren impresos els cupons.
. L'any 2007 Carcaixent té 21.695 habitants.
. 17 de febrer de 2007: Té lloc, a l'Auditori Municipal de les Dominiques, l'homenatge a José Antonio Pastor i Ferrer, que és nomenat Fill Adoptiu de Carcaixent per la seua extraordinària integració en la vida social i cultural del nostre poble.
. 10 d'octubre de 2007: És inaugurada la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDECAR) ubicada a la partida del Quadró, en terme de Carcaixent. La ministra de Medi Ambient del Govern d'Espanya, Cristina Narbona, va visitar la nova planta acompanyada del delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Antoni Bernabé, del president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues, del conseller de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, José Ramón García i Antón, dels alcaldes i alcaldesses de Carcaixent (Lola Botella), Alzira (Elena María Bastidas i Bono), la Pobla Llarga (Rafael Soler) i Vilanova de Castelló (Alfred Gregori), poblacions més directament beneficiades per esta estació depuradora.
. 20 de juny de 2007: L'arquebisbe de València, Agustín García Gasco-Vicente, beneïx la seu de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir a Carcaixent. A l'acte assistix el rector José Alfredo Peris i l'alcaldessa.
. 3 d'octubre de 2007: Amb la presència de l'alcaldessa i diferents membres de la Corporació municipal, és reobert el Parc del Degà Navarro Daràs, després de quasi mig any d'obres i una inversió de 500.000 euros.
. 20 d'octubre de 2007: Amb motiu dels 25 anys de les inundacions provocades pel trencament de la presa de Tous, l'Ajuntament en un acte cívic i institucional es reunia a la sala de sessions, amb la presència del president de la Diputació de València, Alfonso Rus i Terol, els membres de la Corporació municipal de l'any 1982 i el seu alcalde, Vicent Eusebi Pla i Noguera, representants de la Guàrdia Civil en aquell moment, autoritats, directius d'associacions i col·lectius locals i ciutadans particulars per tal de recordar totes les víctimes, i reiterar l'agraïment als voluntaris i institucions que ajudaren en la reconstrucció de Carcaixent. En l'acte, a més de l'alcaldessa, van intervindre l'exalcalde Vicent E. Pla i el president de la Diputació Provincial, que després de la seua intervenció va rebre de mans de l'alcaldessa una placa commemorativa de l'acte celebrat en la nostra ciutat. A la Biblioteca municipal, es va instal·lar una exposició amb motiu d'estos 25 anys del trencament de la presa de Tous.
. 2007: El pressupost municipal ascendix a la quantitat de 22 milions d'euros, el més alt de la seua història.
. L'any 2008 Carcaixent té 21.933 habitants.
. 16 de març de 2008. Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, va intervindre el vicerector de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir, Juan Morote, que va fer una ponència històrica sobre la vida i obra del rei Jaume I el Conqueridor. Abans d'iniciar-se la seua intervenció, els regidors del PSOE i Bloc abandonaren l'Auditori en considerar que hi havia altres persones més expertes per a parlar del rei conqueridor, a més de deixar patent la falta de voluntat per part de l'Equip de Govern per a consensuar este acte. Com altres anys, l'acte institucional finalitzà a la Plaça Major amb una demostració de balls populars a càrrec del Grup de Balls Populars Les Folies, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor al Palau de la Marquesa.
. 23 de juny de 2008: El vicepresident primer del Consell, Vicente Rambla, inaugura les obres de rehabilitació del Parc Navarro Daràs, en què la Generalitat ha invertit 359.000 euros.
. 8 de març de 2009: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, va intervindre el carcaixentí Salvador Calatayud i Giner (1957), doctor en Història Contemporània per la Universitat de València i professor titular d'Història i Institucions Econòmiques a la Facultat d'Economia de la Universitat de València, que va fer una ponència sobre la vida i obra de l'arabista Ribera. La festa va concloure a la Plaça Major amb una demostració de balls populars a càrrec del Grup de Balls Populars Les Folies, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor.
. L'any 2009 Carcaixent té 21.735 habitants, 2.002 immigrants (9,21%).
. 28 de febrer de 2009: És inaugurada la via per a vianants de la CV-41 entre Alzira i Carcaixent. En la construcció, es van invertir 361.000 euros. Té una longitud d'1,6 quilòmetres.
. 25 de març de 2009: Organitzada per l'Ajuntament i l'IES Arabista Ribera, al saló d'actes de la Biblioteca Municipal té lloc la mostra gràfica La passió d'un carcaixentí per Al-Andalus.
. 2009: Pel mes d'abril, finalitzades les obres de la primera fase del nou institut Arabista Ribera, els alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius es traslladen a les noves instal·lacions construïdes per la Conselleria sobre els 5.000 metres quadrats de terrenys comprats per la Corporació municipal. Les obres estan adjudicades a l'empresa Obrascón Huarte Laín SA (OHL) i suposen una inversió per part de la Conselleria pròxima als 9 milions d'euros.
. Maig de 2009: El Ple de l'Ajuntament acorda concedir la Medalla d'Or al Mèrit Social i Humanitari a la Congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül al front de l'Asil de la Mare de Déu dels Desemparats al llarg de més de 100 anys. L'acte del lliurament del pergamí tingué lloc al Palau de la Marquesa, el 14 de maig de 2010.
. 2009: La Conselleria d'Infraestructures i Transports invertix 1'2 milions d'euros en les obres d'urbanització de l'entorn de l'estació de ferrocarril i la Glorieta.
. 2009: La Corporació municipal adquirix per expropiació la Casa de Soriano, al carrer Sant Roc, per tal d'albergar-hi el nou Arxiu Municipal.
. 2009: Comencen les obres del Galiana Golf, ubicat en la partida de la Galiana, en el límit nord-est del terme municipal de Carcaixent, després de superar tots els tràmits administratius. El disseny del camp correspon a l'empresa MoonMasters, propietat dels germans Luna i l'enginyer de l'obra Felipe Rodríguez. La construcció del camp amb 18 forats, par 72, amb una distància de 6.500 metres i entitat per acollir proves del circuit europeu, correspon a "Jerezana de Golf". Va obrir les portes en fase de proves el dia 1 de febrer de 2011.
. 2009: Pel mes de setembre finalitzen les obres de la Piscina Coberta Municipal −hui batejada amb el nom del seu arquitecte Pasqual Vernich i Talens−, amb més de 6.000 metres quadrats construïts i una inversió pròxima als 7 milions d'euros. Les obres foren adjudicades a la UTE Teconsa-LIC. Estes instal·lacions inclouen una piscina principal de 5 carrers, una piscina infantil, més de 200 metres quadrats de balnearis, solàrium i spa amb 400 metres quadrats, i un gimnàs de 300 metres quadrats; també incorpora 3 sales d'activitats complementàries, amb més de 300 metres quadrats preparats per a oferir qualsevol modalitat esportiva, i 2 pistes exteriors de pàdel. Fou inaugurada el 13 d'octubre de 2010 pel president de la Generalitat, Francisco Camps.
. 7 d'octubre de 2009: El conseller d'Infraestructures, Mario Flores, i l'alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, inauguren les obres de remodelació de la Plaça Major i la de Miguel Hernández, en les quals el Consell ha invertit 477.000 euros.
. 26 d'octubre de 2009: El conseller de Sanitat, Manuel Cervera, junt amb l'alcaldessa de Carcaixent, inaugura el Centre de Dia Mare de Déu de la Salut, situat en la zona urbanitzada del sector Parc, recaent al carrer de Sebastián Hernández. El centre té una capacitat de 100 places i els primers usuaris foren els malalts associats a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Parkinson i Demència Senil. Este important projecte es deu a les aportacions del Govern de l'Estat d'Espanya, de la Conselleria de Benestar Social, de l'Ajuntament de Carcaixent i de l'empresa Massgrell.
. 15 de desembre de 2009: El consistori carcaixentí experimenta a Cogullada la instal·lació dels contenidors de fem a les 19 hores. Esta nova iniciativa farà que desapareguen els contenidors de fem del carrer.
. L'any 2010 Carcaixent té 20.935 habitants.
. 7 de març de 2010: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, va intervindre el president de l'ONG d'Algemesí, Intervenció, ajuda i emergències, Moisés Belloch. Este any, la Medalla d'Or la va rebre l'eurodiputat socialista carcaixentí Enrique Guerrero i Salom (1948), doctor en Ciències Polítiques, "...per la seua col·laboració, implicació i suport personal en benefici de Carcaixent". La festa va concloure a la Plaça Major amb una demostració de balls populars a càrrec del Grup de Balls Populars Les Folies, la disparada d'una mascletada i un vi d'honor.
. L'any 2011 Carcaixent té 20.687 habitants.
. 1 de febrer de 2011: El complex Galiana Golf rep els primers jugadors.
. Febrer de 2011: El catedràtic carcaixentí José Luis Canet i Vallés (1951) és nomenat director del Servei de Publicacions de la Universitat de València.
. 13 de març de 2011: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, va intervindre l'arxiver municipal i cronista oficial d'Alzira, Aurelià Josep Lairón i Pla, amb la ponència "Carcaixent i Alzira, pobles germans". Este any, el guardó municipal fou per a les Falles de Carcaixent i el Mercat Municipal, amb motiu del seu 75 aniversari. La festa va finalitzar a la Plaça Major com els altres anys.
. abril de 2011: El Ple municipal aprova, amb els vots del PP, els vots en contra del PSOE i Bloc, i l'abstenció d'UV, la compra de l'edifici de la seu de Correus, propietat de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, SA, per 600.000 euros, subvencionat pel programa Ruralter, amb l'objectiu d'ampliar la Plaça del Convent i crear més places d'aparcament i equipaments públics en el centre.
. 21 de juny de 2011: Després de prèvia sol·licitud del Ple municipal, apareix en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la resolució per la qual es declara el Ral·li Humorístic de Carcaixent com a Festa d'Interés Local.
. 29 d'agost de 2011: Mor a València el carcaixentí Juan Gomar i Sanchis (1924), fundador de la Fira Internacional del Joguet (FEJU) en 1962, en col·laboració de l'alemany Carlos Dinnbier, propietari de la fàbrica de joguets Brekar.
. 24 de novembre de 2011: L'establiment d'articles esportius Decathlon, pertanyent a la xarxa Oxylane, obri una botiga a Carcaixent de 2.100 metres quadrats i amb més de 500 places d'aparcament. Està ubicada enfront del Centre Comercial Ribera del Xúquer i al costat de l'avinguda de la Ribera.
. 9 d'octubre de 2011: La Corporació municipal, aprofitant l'homenatge al rei Jaume I, fa lliurament de la Medalla d'Argent al Mèrit Social a l'Agrupació Local de Protecció Civil, amb motiu del seu XXV Aniversari; i al Mèrit Esportiu al ciclista professional Adrián Palomares i Villaplana (Carcaixent, 1976) i al Club d'Atletisme Carcaixent.
. 11 de març de 2012: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, té lloc, a càrrec d'un membre de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R), la presentació de la restauració del Llibre de Privilegis de Felip V conservat a l'Arxiu Municipal i que recopila les concessions que va atorgar el monarca a esta localitat per a agrair-li la seua adhesió i fidelitat en la Guerra de Successió, i que l'incendi de la Casa Consistorial de l'any 1911 i la inundació patida l'any 1982 van deixar en condicions molt precàries. La festa va finalitzar a la Plaça Major com els altres anys.
. 11 de setembre de 2012: Una tromba d'aigua deixa 110 litres per metre quadrat a Carcaixent i provoca xicotetes inundacions en el sector del carrer de la Pau i José Vidal Canet, així com en la pedania de Cogullada.
. 7 de desembre de 2012: El Consell atorga la declaració de Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana a les presentacions falleres, tradició molt arrelada en la població.
. L'any 2013 Carcaixent té 20.590 habitants.
. 10 de març de 2013: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, tenen lloc les ponències a càrrec de Bernat Daràs i Mahiques, arxiver de l'Arxiu Històric de la Parròquia de l'Assumpció de Carcaixent (La Marqueseta); Vicent Guerola i Blay (Amàlia Bosarte i Talens de Riera) i Juan Vicente Durá i Vila (Isabel Soriano i Pallasar), director del Col·legi "Ave Maria". En l'acte foren nomenades Filles Predilectes de Carcaixent, a títol pòstum, Maria Antonia Talens i Mezquita, la nostra heroïna local, i Isabel Soriano i Pallasar, fundadora del Col·legi Ave María, i Filla Adoptiva Amàlia Bosarte i Talens de Riera, fundadora de l'Asil de la Mare de Déu dels Desemparats. L'acte institucional comptà amb la presència del marqués de la Calçada i de Montortal, Fernando Luis Núñez Robres i Escrivà de Romaní, acompanyat per sa mare, la marquesa vídua, Pilar Escrivá de Romaní i Patiño. La festa va finalitzar a la Plaça Major com els altres anys.
. 15 de juny de 2013: Carcaixent commemora el bicentenari de la sagnant Batalla de Carcaixent que el 13 de juny de 1813 va enfrontar els exèrcits francés i espanyol, que es va saldar amb més de 600 baixes en estos dos bàndols. Un centenar de figurants, entre actors i membres de l'Associació Napoleònica amb seu a Algemesí, van recrear la batalla que va enfrontar en els carrers de la població les tropes espanyoles comandades pel duc del Parc i les tropes franceses comandades pel general Harispe, en el marc de la Guerra de la Independència, en què el poble va aclamar l'heroïna María Antonia Talens i Mezquita, La Marqueseta, en agraïment per la seua intercessió per a evitar la mort dels veïns; acte a què van assistir centenars d'espectadors i que va presidir, des del balcó del Palau de la Marquesa, l'alcaldessa, acompanyada de diversos regidors. Abans, en la Parròquia de l'Assumpció es va celebrar una missa en sufragi dels morts en la contesa, presidida pel rector Vicent Richart i Hostench.
. 5 d'octubre de 2013: Al Magatzem de Ribera, promoguda per l'empresa Ahullana-Lanusse i amb la col·laboració de l'Ajuntament, té lloc una mostra que reunix més de mil carabasses. Des d'una carabassa de 2 grams, la més xicoteta de la mostra, fins a una altra de més de 400 quilos procedent de l'Alcora. Una curiositat, entre tanta carabassa es troba a faltar la carabassa "gitana".
. 12 d'octubre de 2013: L'alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, i l'alcalde de Feltre (Itàlia), Paolo Perenzin, rubriquen el protocol d'agermanament en una cerimònia celebrada en l'Auditori Municipal de les Dominiques, de marcat signe europeista. Prèviament a l'acte de la firma protocol·lària, en la Plaça Major té lloc una demostració del folklore típic amb la participació de la dansa de les banderes de Feltre, l'origen de la qual es remunta al segle XII. En representació valenciana, van actuar Els Negrets de l'Alcúdia, amb les seues muixerangues, i el Grup de Danses Les Folies de Carcaixent. Invitat especial als actes d'agermanament va ser l'eurodiputat socialista carcaixentí Enrique Guerrero i Salom (1948).
. 2013: Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre d'emigrants carcaixentins a altres països s'eleva a 556, 294 hòmens i 262 dones.
. L'any 2014 Carcaixent té 20.613 habitants.
. 2014: El pressupost municipal ascendix a la quantitat de 14,6 milions d'euros, i el deute acumulat és de 16 milions.
. 28 de gener de 2014: El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, inaugura la central potabilitzadora de Tous, acte a què van acudir el vicepresident del Consell, Císcar, i els alcaldes d'Alzira, Carcaixent, Algemesí, Cullera, Favara i Tous. La realització de l'obra ha durat més de tres anys i s'han invertit 10,2 milions d'euros. Amb l'arribada de l'aigua "depurada" del Xúquer a la nostra població, i la procedent del brollador de la Font de la Parra, es fa possible que tots els veïns disposen d'aigua potable en totes les seues llars lliure d'herbicides i amb un índex mínim de nitrats (5 mg/l).
. 27 de febrer de 2014: La Corporació municipal nomena cronista oficial l'erudit Bernat Daràs i Mahiques (1954), arxiver de l'Arxiu Històric de la Parròquia de l'Assumpció de Carcaixent.
. 9 de març de 2014: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, té lloc la ponència relacionada amb el 150 aniversari de la línia del ferrocarril de via estreta Carcaixent-Gandia-Dénia, a càrrec dels professors José Manuel Fernández, Josep Vicent Bataller i Fernando Rodríguez. Seguidament, es va procedir a l'acte de nomenament de Cronista Oficial de la Ciutat de Carcaixent a l'erudit Bernat Daràs i Mahiques. L'acte finalitzà al Palau de la Marquesa, on tingué lloc una degustació de suc de taronja i bunyols. L'acte fou amenitzat pel Grup de Balls Populars Les Folies.
. 28 d'agost de 2014: La consellera d'Educació, María José Catalá, visita Carcaixent, on anuncia l'obertura d'un nou centre de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI).
. L'any 2015 Carcaixent té 20.479 habitants.
. 8 de març de 2015: Festa de l'Autogovern. Després del discurs institucional, rep la Medalla d'Or Asunción Francés i Camarena (1936), presidenta provincial de l'Associació d'Ames de Casa Tyrius, i el pintor, gravador i dibuixant Andrés Valls i Díaz (1936-2012), el títol de Fill Predilecte, a títol pòstum.

ENTERRAMENT DE LOLA BOTELLA ARBONA
En el temple de l'Assumpció de Carcaixent, replet de fidels admiradors de la figura de la que va ser alcaldessa de Carcaixent, durant quatre legislatures seguides, a les 18 hores s'ha procedit a la celebració de la missa funeral, presidida pel reverend Juan Castelló Palmer, en absència del Rector. La primera lectura ha sigut llegida per l'alcaldessa de Carcaixent, Carolina Almiñana, i el Salm responsorial per Ino Signes Escuriet. Una vegada finalitzada la missa ha pres la paraula una germana i neboda que en breus i emotives paraules han glossat la seua dedicació a Carcaixent, l'amor dels seus amors, i a la família.
L'acte ha finalitzat amb el trasllat del fèretre amb les restes mortals de Lola Botella a coll de familiars i amics, sent interpretat l'Himne de la Verge d'Aigües Vives, davant de la seua Capella.
Bernat Daràs Mahiques
Cronista oficial de Carcaixent

 

 
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 2Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.