| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Jueves, 22 de noviembre de 2018

POBLACIONES » Sueca » El Centre de Educació Infantil San José y San Antonio celebra el Dia Internacional dels Drets del Xiquet
» Educación y formación

El Centre de Educació Infantil San José y San Antonio celebra el Dia Internacional dels Drets del Xiquet

Els xiquets són el col·lectiu més vulnerable i, per tant, el que més pateix les crisis i els problemes del món


 
Després d'uns dies d'intensa pluja ix el SOL per a poder celebrar tots junts el dia Internacional del XIQUET:
Nacions Unides i els nostres Centres hem celebrat el 20 de novembre, Dia Internacional del Xiquet en honor a l'aprovació de la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i a la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989, el tractat internacional més ratificat de la història.
L'objectiu del Dia Universal del Xiquet és recordar a la ciutadania que els xiquets són el col•lectiu més vulnerable i per tant, el que més pateix les crisis i els problemes del món. És una celebració anual dedicada a la solidaritat i a la comprensió de la infància i destinat a activitats per a la promoció del benestar i dels drets dels xiquets
Aquest dia mundial recorda que tots els xiquets tenen dret a la salut, l'educació i la protecció, independentment del lloc del món en el qual hi hajen nascut.
La principal motivació és respectar i reafirmar els drets dels xiquets i les xiquetes, i fomentar la fraternitat i la comprensió, així com, el seu benestar social. L'important és que tots els pares ensenyen als seus fills a valorar el que tenen i que no tots els xiquets del món gaudeixen dels mateixos drets.
El primer que cal pensar és que aquest dia va més enllà del tangible, per això, regalar educació, atenció, temps de qualitat i accions que produïsquen autentica felicitat més enllà del material, són regals amb un major valor que poden perdurar tota la vida.
Des dels nostres Centres hem volgut fer homenatge a tots els xiquets del món, celebrant una bonica festa tots junts. Els nostres alumnes saben que hui és EL SEU DIA, que tenen drets fonamentals que ningú ha de traspassar. Per a entendre que tots som part de món, i que aquesta festa és internacional hem realitzat un cartell amb tres grans núvols de les quals cauen les gotes que són els drets de la infància. Els alumnes també han ballat aquesta bonica cançó: “Seguirem” de Macaco. Per a finalitzar els alumnes de 5 anys ens han recitat la següent poesía:
 
Caretes de cel
Caretes de cel
Reparteixen somriures
Manetes obertes
Abracen amb pressa.
 
El seu món és amor,
Amistat i tendresa,
Passets juganers
Il•luminen la vida.
 
Xicotets mestres
De gran innocència
Alberguen en l'ànima
Sempre l'esperança.
 
Caretes de cel,
Cors sincers,
Sembren cada dia
Camins d'alegria.


 
Centre de Educació Infantil San José y San Antonio
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares