El CBM Roquette Benifaió sap sofrir i guanya al colider (65-62)

Parcials: (18-10) (22-22) (11-18) (14-12)

CBM Roquette 65: Clerigues (3), C. Franco (10), Quijal (9), Ortega (12), J. Franco (8), – cinco inicial –Barberán (2), Rosaleny, Massó, Gimeno (2), Gamir (13), Pastrana (6)
C.B. Begastri 62: Alcaraz (4), Ruiz (12), Gómez (11), Asensio (5), Ureña (13), - cinco inicial – Meléndez (3), Martínez (9), Caparrós, Rodríguez (2), Garcia (2), Vazquez (1)
El CBM Roquette Benifaio va rebre la visita del C.B. Begastri de la localitat murciana de Cehegín, un dels dos equips que encara no coneixia la derrota al campionat lliguer.
Coneixent el potencial de l’equip rival, Benaiges va plantejar un partit de marcat caràcter defensiu en la que les ajudes sobre els jugadors rivals, especialment sobre Ángel Ureña, i les rotacions defensives funcionaren perfectament. En aquesta tasca cal destacar a Enric Ortega que, sumat a la seva quasi aportació en atac, el convertiren en el millor jugador del partit.
En el terreny ofensiu, l’equip va eixir a la pista amb el mateix plantejament que tan bon resultat li esta donant aquesta temporada. Rapida circulació de baló i buscar bones opcions de llançament exterior mitjançant de Carles Franco, amb jugades de molt de mèrit i plasticitat i Jose A. Gamir que va ser letal des de la llarga distancia, que junt a l’aportació esmentada d’Enric i de Ximo Gimeno, que cada vegada te mes protagonisme en el joc del CBM Roquette van ser un mal de cap per a la defensa visitant.
Amb tot, s’aplegava al descans amb un avantatge de tan sols 8 punts per als locals (40-32) i amb l’equip visitant molest amb l’actuació arbitral i que els va costar una falta tècnica als instants finals del segon quart, després d’una protesta airada.
Al tercer quart va vindre l’esperada reacció visitant i que gracies a un parcial 2-10, gràcies a la tasca en atac de la parella del C.B . Begastri, Alex Gomez i Angel Ureña van ficar per davant en el marcador al seu equip al minut 9 del tercer quart (47-48). Però dos brillants accions consecutives de Joan Franco van provocar la reacció i que l’equip local finalitzara el període amb un punt d’avantatge i tot per decidir (51-50).
En aquest últim quart, el CBM Roquette, animat per la nombrosíssima graderia que poblava el pavelló de Benifaió, no es va descomposar encara i quan el partit entrava en una dinàmica d’intercanvi de cistelles preocupant. Dirigit amb tranquil•litat per Jorge Clerigues i amb una gran aportació defensiva de Jordi Quijal sobre Alex Gomez, al que no va permetre anotar en aquest període, es va aplegar a l’ultim minut amb desavantatge de dos punts al marcador (60-62) després d’un parcial 0-4 dels visitants. Dos cistelles consecutives de Carles i Joan Franco van tornar l’avantatge junt a dos bones accions defensives locals després dels temps morts de l’entrenador visitant, van ficar el 64-62 a l’electrònic. Posteriorment Jose A. Gamir, anotant un dels dos tirs lliures que va tenir a la seva disposició quasi sentenciava la primera victòria del CBM Roquette Benifaió en lliga, confirmant-se quan es va aplegar al final del partit sense que l’equip visitant poguessi llançar a cistella.
Al remat, un molt bon partit el disputat el dissabte a Benifaió entre dos molts bons equips i que va fer que el CBM Roquette aconseguira la primera victòria en el campionat lliguer i que tant se li resistia.
El proper dissabte a les 20:00, l’equip de la Ribera visitarà la pista del Basquet Cartagena disposat a tornar amb la primera victòria com a equip visitant.