CC. OO. guanya la demanda contra Sanitat per discriminar a una treballadora embarassada en el Departament de la Ribera

Sábado, 21 de mayo de 2022 | e6d.es
• Aquest sindicat aconsegueix judicialment que la maternitat no supose una disminució del salari
._000831


._000466

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO PV, ha guanyat una demanda que reconeix que una treballadora del Departament de salut de la Ribera ha de cobrar tots els conceptes retributius que se li havien suprimit en adaptar el lloc de treball per embaràs.
Aquest sindicat va denunciar davant la justícia que la treballadora havia de cobrar els conceptes salarials dels quals havia sigut privada, després de canviar el seu lloc de treball en urgències per una adaptació maternal. Aquesta adaptació comportava deixar de realitzar nits, festius i treball per torns, la qual cosa va suposar una reducció del seu salari en uns 500 euros mensuals.
La Conselleria de Sanitat, que en el seu Pla d'Igualtat reconeix aquest dret des de fa ja 6 anys, li ho negava a aquesta treballadora que és personal laboral a extingir des de la reversió del Departament de salut de la Ribera. La sentència reconeix la discriminació a la treballadora i també, que el Pla d'Igualtat és aplicable a tot el personal de la Conselleria, inclòs el laboral a extingir.
La pròpia Conselleria va reconéixer en el judici que el Pla d'Igualtat és aplicable per a tot el seu personal. Encara així, no sols pretenia mantindre la discriminació de gènere a les treballadores en règim laboral, sinó que pretenia discriminar-les doblement, per laborals i per dones.
CCOO valora molt positivament aquesta sentència que evidencia els biaixos de gènere que perpetuen les gerències en matèria d'igualtat, aquest cas és un exemple clar. Instem la Conselleria de Sanitat que tinga en compte la normativa i els principis que han d'inspirar el tractament d'aquestes situacions per a evitar qualsevol tipus de discriminació.
CC. OO.

 

._000006VD