| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 10 de enero de 2014

POBLACIONES » Almussafes » Almussafes advoca pel reciclatge i la millora de l'entorn mediambiental del seu terme
» Política » Servicios públicos

Almussafes advoca pel reciclatge i la millora de l'entorn mediambiental del seu terme

L'Ajuntament acaba d'aprovar l'Ordenança municipal de recollida i tractament de rebutjos i residus sòlids urbans


._000243
Durant la sessió plenària celebrada durant la vesprada d'ahir dijous a Almussafes, la totalitat dels membres corporatius presents van donar llum verda al text regulador de l'arreplega i tractament de rebutjos i residus sòlids urbans, en compliment de la Llei de Residus i Sòls Contaminats del 28 de juliol del 2011. Conclòs el període legal d'informació pública, establit en un termini de 30 dies, la norma municipal entrarà en vigor i amb ella l'ajuntament podrà sancionar aquells veïns que incórreguen en infraccions com l'incompliment dels horaris de depòsit dels residus o no aplicar el corresponent reciclatge en els contenidors i punts de recollida habilitats a este efecte, entre altres transgressions del text regulador.
L'article 45 de la Constitució Espanyola establix, com a principi rector de la política social i econòmica, el dret de tots a disfrutar d'un medi ambient adequat per al desenrotllament de la persona, així com el deure dels poders públics, entre ells el municipi, de conservar-ho.
En compliment de l'anterior, es va aprovar la Llei 22/2011, de 28 de juliol, de Residus i Sòls Contaminats, que establix, d'una banda, les competències dels Ens locals en matèria de residus i, d'un altre, l'obligació de les entitats locals d'aprovar ordenances que s'adapten a la dita llei.
Per tot això, el consistori d'Almussafes acaba de ratificar l'Ordenança municipal de recollida i tractament de rebutjos i residus sòlids urbans, en la que no es regulen de forma extensa els residus catalogats com perillosos, per no tractar-se d'una competència municipal, encara que sí que es reglamenten totes les qüestions relatives a la gestió de residus, atenent a les demandes socials amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida i el medi ambient de la localitat i mitigant al màxim els impactes adversos.
Estructurada en tres títols i dos Disposicions Finals, la norma desenrotlla la legislació estatal i autonòmica en matèria de residus i de règim local, de compliment obligatori per part de totes aquelles persones físiques o jurídiques que residisquen o depositen residus en el terme municipal d'Almussafes.
Centrant-se en l'anàlisi detallada de l'ordenança, el primer títol incorpora com a novetat la potestat del consistori municipal d'arreplegar els residus comercials no perillosos, a més de concretar-se també totes les obligacions dels ciutadans d'Almussafes en relació amb la separació i entrega de residus.
Per la seua banda, el títol segon se centra en el Servici d'Arreplega, distingint entre un servici ordinari i un servici especial; sent comú a ambdós la necessària separació pels ciutadans dels residus en distintes fraccions per a afavorir el reciclatge i el compliment del principi de jerarquia.
Amb l'objectiu que la ciutadania puga complir correctament amb tots els preceptes establits en la nova normativa, el consistori municipal durà a terme una sèrie de millores mediambientals en el nucli urbà. En concret, explica el regidor de Medi Ambient, Jesús Salesa, “instal•larem dos noves illes ecològiques, que se sumaran a les més de vint existents en l'actualitat, a més de procedir a l'adquisició d'aproximadament un centenar de noves papereres que col•locarem en aquelles zones de la localitat més adequades i a l'ancoratge dels contenidors de residus sòlids”.
Finalment el títol III aborda la Inspecció i Sanció, incardinant-se ambdós potestats en la Llei 22/2011, de 21 d'abril de Residus i Sòls Contaminats. De fet, es consideraran infraccions lleus el dipòsit dels residus sense compactar per a reduir el seu volum i aprofitar al màxim la capacitat de les bosses i contenidors o no dur a terme la separació dels mateixos en els contenidors o punts d'arreplega identificats per a cada fracció.
Així mateix, l'incompliment dels horaris de depòsit i entrega de residus facilitats per l'Ajuntament o l'abandó de residus en la via pública en llocs diferents dels habilitats també seran objecte d'infracció lleu. “Amb l'entrada en vigor d'esta ordenança, pretenem aconseguir una major conscienciació ciutadana per a accions tan habituals en el dia a dia com depositar residus de xicotet volum, com a xiclets, puntes de cigarret, caramels o corfes, fora de les papereres que tenim instal•lades en els espais públics, o la manipulació de papereres o contenidors, incloent el seu desplaçament”, destaca Salesa. De fet, estes conductes sí que es consideren com a infraccions lleus i per tant poden ser objecte de la corresponent sanció.
Ajuntament d'Almussafes
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 1Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.