| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 13/09/2023

POBLACIONS » Cullera » Concursos » Cultura » Música

Alice Lee triomfa en el V Concurs Internacional de Violí CullerArts

La jove canadenca també s'alça amb el Premi Especial del Públic, mentre que la violinista sud-coreana, Jelin Lee, gana el segon premi i el jove xinés, Jie Wan, aconsegueix el tercer lloc

._000086
La V edició del Concurs Internacional de Violí ‘CullerArts’ ja té guanyadora. Es tracta de la jove canadenca, Alice Lee, qui va interpretar durant la final, celebrada aquest dissabte a la nit a l'Auditori Municipal de  Cullera, el Concert per a violí en Re major, Op.77 de J. Brahms. Alice també es  va alçar amb el Premi Especial del Públic.
La segona plaça va ser per a la jove de Corea del Sud, Jelin Lee, qui va triar el  Concert per a violí en Re major, Op.35 de Tchaikovsky per a la seua actuació.
Per part seua, el jove xinés, Jie Wan, va guanyar el tercer premi. Wan va  interpretar el Concert per a violí La menor, Op. 53 de A. Dvorák.
Va ser una final espectacular on els violinistes, acompanyats per l'Orquestra  Simfònica CullerArts durant les seues respectives actuacions, van demostrar un grandíssim nivell.

Més de 13.000 euros en premis
Els premis d'aquesta V edició del Concurs Internacional de Violí “CullerArts”  han sigut els següents: un primer premi de 4.000 euros, un segon premi de  3.000 euros i un tercer premi de 2.000 euros. A més del Premi Especial  concedit pel públic amb una dotació econòmica de 1.500 euros.
També enguany es van entregar cinc bosses d'estudi, amb una dotació  econòmica de 600 euros per a cadascun dels cinc semifinalistes que no van  accedir a la final: Ignacio Navarro, Emma Ortega, Pablo Turlo, José L. Forges i  Gustavo Adolfo Gil.
Cal destacar que Alice Lee, com ha succeït en anteriors edicions amb els i les  guanyadores del primer premi del concurs, ha sigut guardonada a més amb un Premi Extraordinari que consisteix en la possible contractació per part de  l'Orquestra de la RTVE, l'Orquestra d'Extremadura, l'Orquestra de València,  l'Orquestra Filharmònica de Màlaga i l’Orquestra Simfònica Illes Balears per a  actuar en les seues respectives temporades 2024/25.
Així mateix, podrà ser contractada per a oferir un recital de violí i piano en la  temporada 2024/2025 organitzat per l'Ajuntament de Cullera.

Biografia d'Alice Lee
Alice Lee, nascuda a Corea del Sud però de nacionalitat canadenca, comença a  tocar el violí als 5 anys en Victoria (el Canadà) amb Kathryn Ranger i debuta  com a solista als 11 anys amb l'Orquestra Simfònica de Victoria. En 2016 gana  el concurs OSM Manulife, en 2017 el concurs Shean Strings 2017 i en 2018 el  segon premi del Concurs Internacional Fritz Kreisler a Viena.
Com a solista ha actuat amb orquestres de tot el món com la ORF Radi Symphonieorchester sota la direcció de Johannes Wildner en el Saló Daurat de  la Wiener Musikverein, l'Orquestra Simfònica de Edmonton, l'Orquestra de la  Ràdio Eslovaca, la Buffalo Orquestra Filharmònica, l'Orquestra Filharmònica de  Sooke, l'Orquestra Simfònica de Niàgara i la Academy Chamber Orchestra a  Toronto. Així mateix ha realitzat diversos enregistraments de radi i actuacions  en directe retransmeses per la Canada CBC 2 In Concert.
Alice ha assistit en els últims anys al Schleswig-Holstein Musik Festival, al  Internationale Musikakademie a Liechtenstein, al Mozarteum  Sommerakademie, al Festival Gstaad Menuhin, al Rencontres Musicals  Internationales a Suïssa, al Festival de Quartets de corda de Banff, i ha tocat  amb artistes com James Ehnes, Ana Chumachenco, Donald Weilerstein,  Jonathan Crow, Joel Smirnoff, Cho Liang Lin, Mihaela Martín, Midori i Paul  Kantor.
Actualment als seus 25 anys, estudia amb Maxim Vengerov en la Universitat  Mozarteum de Salzburg i actua amb un violí Baumgartner Stradivarius de 1689 que li ha cedit el Consell Canadenc del Banc d'Instruments Musicals de les Arts.

Biografia de Jelin Lee
Nascuda en 1998 a Corea del Sud, Jelin Lee participa com la violinista més  jove en el Concurs de Beques Vadim Repin i rep el Gran Premi. Ha sigut també guardonada en nombrosos concursos internacionals com el Concurs  Internacional de Música d'Osaka, el Concurs Internacional de Música Infantil de Rotary de Rússia, el Concurs Internacional de Violí Andrea Postacchini i el  Concurs Internacional de Violí Kloster Schöntal, a més de guanyar el Gran  Premi entre totes les categories en el 27é Concurs Internacional Gianluca  Campochiaro i el 17é Concurs Remember Enescu.
Violinista d'espectacular esperit i sensibilitat musical, Jelin Lee ha actuat en  recitals com la sèrie Keumho Prodigy a Corea i la sèrie Youngsan Prodigy. Ha  sigut convidada com a solista en festivals internacionals com el concert final  del Festival Spivakov a Moscou i en el Concert del desé aniversari de la AFAF  (Carnegie Weill Recital Hall als Estats Units.
Després d'haver debutat com a concertista a l'edat de set anys amb  l'Orquestra Simfònica de Seül ha actuat des de llavors amb importants  orquestres coreanes com l'Orquestra Simfònica de KBS, l'Orquestra  Filharmònica de Bucheon, l'Orquestra de la Policia Nacional i l'Orquestra  Simfònica de Busan, i com a solista amb diferents orquestres internacionals  com l'Orquestra Simfònica de Rússia, la Simfònica de Berlín, l'Orquestra de  l'Acadèmia Estatal de Sant Petersburg i l'Orquestra Simfònica Prokófiev.
Jelin Lee estudia actualment amb Boris Kuschnir en la Universitat de Música i  Arts Escèniques de Graz (Àustria).

Biografia de Jie Wan
Jie Wan, de nacionalitat xinesa, comença els seus estudis de violí als nou anys, que contínua en el Conservatori de Música de Wuhan on obté les més altes  qualificacions.
Ha participat en nombrosos concursos obtenint el Primer Premi en el Concurs  Golden Bells en 2015, en el Violí Internacional Lü Siqing 2016 i en el Concurs  de Concerts per a Violí de Wuhan en 2019, a més d'obtindre el Tercer Premi en el Concurs Internacional de Cordes Mozart 2017 i quedar semifinalista en Violí  CCTV Competició de Pequín. A l'abril d'enguany ha obtingut un premi especial  en el concurs “Henri Marteau” amb una beca d'estudis de 1.000 euros.
Jie Wan ha rebut també classes magistrals i ha actuat amb la violinista  alemanya Tabea Zimmermann.En l'actualitat estudia amb el professor Nachum  Erlich en la Hochschule für Musik Karlsruhe d'Alemanya i toca amb un violí  Ferdinand Gagliano que li ha cedit la Stiftung Landessammlung  Streichinstrumente Baden-Württemberg.

Tribunal Qualificador
El Tribunal qualificador del V Concurs Internacional de Violí "CullerArts",  presidit per Cristóbal Soler Almudéver, director de l'Orquestra i del Festival de  Música Internacional CullerArts, ha estat format per: Miguel Borrego Martín,  concertino de la ORTVE; Enrique Palomares Chofre, concertino de l'Orquestra  de València; Leticia Muñoz Moreno, solista internacional de violí; i Justo  Romero López, crític musical.
Concurs Internacional de Violí ‘CullerArts’
El Concurs Internacional de Violí ‘CullerArts’ va ser ideat i creat per  l'Ajuntament de Cullera amb l'objectiu de promocionar a joves talents d'aquest  instrument de corda.
El concurs ha celebrat enguany el seu primer lustre consolidant-se com un  referent a nivell nacional que atrau cada edició a concursants de gran nivell de  tot arreu del món. Per a aquesta edició es van inscriure més de 20 joves  violinistes. 
Una bona prova de l'excel·lent nivell dels participants és que la guanyadora de  l'any passat, la jove alemanya, Valerie Stencken s'ha convertit en la concertino de l'Orquestra Nacional d'Espanya.
Ajuntament de Cullera
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.