| Ediciˇ n˙m. | Any: 12 | NotÝcies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 25/02/2018

POBLACIONS » AlcÓntera de X˙quer » Diputaciˇ » InstalĚlacions » Urbanisme, infraestructures i habitatge

AlcÓntera del X˙quer construeix la seua nova biblioteca amb ajuda de la Diputaciˇ

La Diputaciˇ de ValŔncia ha destinat prop de 200.000 euros, a travÚs dels plans d'Obres i Serveis (SOM) i el Pla d'Inversions Sostenibles (IFS)

._000462
La Diputació de València ha destinat prop de 200.000 euros, a través dels plans d'Obres i Serveis (SOM) i el Pla d'Inversions Sostenibles (IFS) de 2016 i 2017, per al projecte de rehabilitació i intervenció de l'edifici 'Casa dels mestres' d'Alcàntera del Xúquer, que estarà finalitzada de cara al pròxim curs educatiu i donarà resposta a la demanda de la comunitat educativa de comptar amb una nova biblioteca.
La rehabilitació, dividida en tres fases, va començar les obres al setembre del passat any, i ja es troba en la fase definitiva d'execució. Aquesta part del projecte culminarà amb la compra del mobiliari i els treballs de fusteria.
El bloc, que es troba en la Calle Sant Doménech, prop de la cèntrica plaça del País Valencià, una de les zones més transitades del municipi, constarà de dues entrades i dues plantes. En la inferior, que compta amb 160 m², està previst col•locar un punt de préstec de llibres, ja que el municipi compta amb un ampli arxiu bibliogràfic del voltant de 1.000 llibres.
En la planta superior, de 140 m², se situarà un espai per als més majors i l'arxiu municipal. A més, segons ha informat el mateix alcalde, Julio Aurelio García, "el terreny compta amb més de 250 m² que volem convertir en una zona enjardinada per a poder realitzar activitats a l'aire lliure".
L'alcalde d'Alcàntera de Xúquer, Julio García, ha mostrat el seu agraïment per l'ajuda de la corporació provincial, "sense la qual no seria possible la rehabilitació d'aquesta antiga Casa dels mestres", ha destacat. A més, ha aprofitat per a convidar al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, a la inauguració de la biblioteca, una vegada finalitzades les obres.
"La finalitat d'aquest projecte és impulsar la lectura a través d'un espai educatiu gratuït on els nostres veïns i veïnes puguen acudir a llegir o sol•licitar el préstec de contes, novel•les i altres llibres de diversos gèneres, a més de donar resposta a la comunitat universitària d'una infraestructura imprescindible de suport a l'estudi", ha declarat l'alcalde.
DIVAL
 
 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.