| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/03/2024

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Events gastronòmics » Plats autòctons

Prop de 30 cuiners de tota Espanya al VIII Concurs d’Espardenyà d’Alzira

Més de 25 associacions i entitats participaran en la Festa de l’Espardenyà


._000466
El diumenge 10 de març, la plaça del Regne acollirà la Festa de l’Espardenyà d’Alzira que inclou el que serà el VIII Concurs Nacional que porta el nom de Francisco José García, impulsor de la recuperació d’esta recepta. Començarà a les 10 del matí i està organitzada conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira i Tus Noticias de la Ribera i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Family Cash, Cotonera Events, Global Omnium, Comunikar, i GMW Bioscience.
El concurs comptarà amb la participació de prop de 30 restaurants de tota Espanya i de 25 associacions i entitats. Els participants es repartiran en dues zones:
Els cuiners professionals, que participen per invitació del comitè organitzador, s’ubicaran a la plaça del Regne. Prepararan una espardenyà de 15 racions una d’elles per al tast cec del jurat i la resta es destinarà al repartiment entre els veïns i les veïnes perquè puguen degustar cada preparació.
La plaça del Mercat acollirà les espardenyaes de les més de 25 associacions, que participen fora de concurs. La seua participació és una peça fonamental per la consolidació d’esta gran festa gastronòmica.
Els ingredients (anguiles, conill, creïlles, ous, l’aigua...), seran subministrats pel comitè organitzador tant als cuiners professionals com als col·lectius.
L’Ajuntament continua amb l’aposta per este concurs culinari, sent el millor dotat econòmicament de la Comunitat Valenciana amb tres premis: el primer, de 3.000 euros, el segon de 1.500 euros i el tercer de 1.000 euros.
L’alcalde Alzira, Alfons Domínguez, considera que “la Festa de l’Espardenyà està consolidada. Apostar per la recuperació de la tradició gastronòmica alzirenya i valenciana ens reaferma en la nostra identificació com a poble. Perquè la cuina, uneix a les persones. En eixe sentit, la gent d’Alzira i també la forastera sempre ha respost i espere que enguany també s’anime a passar una gran jornada festiva en la qual també podrem gaudir de la globotà fallera”.
Per la seu part, la regidora de Festes, Mar Chordá s’ha mostrat molt contenta de  de celebrar un any més amb la Festa de l’Espardenyà: ”És un  esdeveniment d'especial rellevància amb un valor cultural-gastronòmic i lúdic-festiu que agrupa una gran quantitat de cuiners professionals i amateurs, associacions festives i entitats per a realitzar un plat tan típic de la ciutat. A més, és molt il·lusionant congregar veïns d’Alzira i de la comarca, per a gaudir d'un esdeveniment com aquest i per això  coincidint amb actes fallers, convide a tots  a endinsar-nos en aquesta festa gastronòmica.”
Ajuntament d’Alzira

 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.