| Edició núm. | Any: 11 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 23/01/2023

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Esdeveniments gastronòmics » Turisme

La Comunitat Valenciana es promociona com a destí gastronòmic a Madrid Fusió 2023

Es mostrarà el millor de la gastronomia valenciana a través de showcookings, presentacions de productes, tastos i degustacions


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, visita aquest dimarts l'estand de Turisme Comunitat Valenciana a Madrid Fusió 2023, que sota la marca L’Exquisit Mediterrani, presenta l'oferta de gastronomia i innovació culinària de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d'un estand de 82 metres quadrats en el qual dona suport a més de 200 co-expositors valencians, entre empreses, municipis i diputacions provincials, per a la promoció conjunta de la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana mostrarà durant tres dies a través de la marca L’Exquisit Mediterrani el millor de la gastronomia i oferta de restauració del destí, així com els millors productes autòctons mediterranis.

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a 200 professionals valencians que presentaran el seu producte i ofereixen en l'estand un programa amb 34 presentacions, tastos i degustacions: producte enoturístic, productes amb Denominació d'Origen de la Comunitat Valenciana, restaurants, productors agroalimentaris i empreses vinculades a la gastronomia i al turisme gastronòmic, a més de la Xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat.

Madrid Fusió s'ha consolidat al llarg de les 21 edicions com el congrés d'alta cuina més important del món per la seua contribució a la creació d'una escena global de la gastronomia, al descobriment de nous xefs i la detecció i impuls de tendències i avantguardes. A més, en aquesta edició el congrés creix en contingut i també augmenta la seua superfície expositiva, per damunt dels 18.000 metres quadrats.

Activitats a Madrid Fusió
En l'estand de la Comunitat Valenciana s'han programat prop de 35 presentacions, tastos, i degustacions. En concret se celebraran 16 *showcookings, 14 cates-taller de diferents productes, a més d'altres quatre presentacions.

Durant Madrid Fusió també li la presentaran els dos principals esdeveniments gastronòmics que acollirà la Comunitat en 2023: la Gala dels Sols Guia Repsol, que se celebrarà a Alacant el pròxim 27 de febrer i la Gal·la ‘The World's 50 Best Restaurants’, que acollirà València el mes de juny.

Destaca també la important presència en el certamen de grans cuiners creatius i xefs de la Comunitat Valenciana en l'escenari principal del congrés, com Quique Dacosta, Alberto Ferruz i Ricard Camarena.

Les ciutats de Dénia, València i Cullera, també tindran una presència activa com a destins Assaboreix Espanya en la Cimera de Gastronomia, en la qual oferiran el seu millor ofereix culinària a través de les activitats, tastos i degustacions programades.

A més, en aquesta edició les tapes de la Comunitat Valenciana seran presents a través de la Confederació d'Empresaris d'Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur) en el Campionat oficial d'Hostaleria d'Espanya – Tapes i Pintxos. En aquest campionat 31 establiments optaran a la “Millor Tapa/Pintxo”, on participaran els representants Belén Escrivá, de la Xerna de la Mar de Dénia; José Antonio Cano, de Casa Toni, i Catalina Chiva, de la Carrasca de Castelló.

També cal assenyalar el gran paper de joves professionals valencians que arriben a Madrid Fusió com a finalistes o candidats a diferents premis, com Alba Esteve Ruiz, del Restaurant Alba d'Alacant, que opta com a candidata al prestigiós concurs de cuiner revelació en representació de la Comunitat Valenciana.

L’Exquisit Mediterrani
Turisme Comunitat Valenciana assisteix a Madid Fusió amb l'objectiu de reforçar el posicionament de la marca L’Exquisit Mediterrani i la Comunitat Valenciana com a destí enogastronómic vinculat al territori.

La participació de la Comunitat Valenciana en aquest congrés també pretén posar en valor l'excel·lència professional dels xefs del territori i difondre els trets més identitaris de la gastronomia mediterrània, basada en el paisatge, la sostenibilitat, el producte, les tradicions i la cultura gastronòmica valenciana com a forma de vida.

La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca L’Exquisit Mediterrani compte en l'actualitat amb més de 400 restaurants adherits, així com, més de 100 entitats i associacions.

Cal destacar que la gastronomia és un producte transversal que enriqueix tot el catàleg de productes turístics que ofereix al visitant la Comunitat Valenciana. A més, segons es desprén de l'enquesta de satisfacció del client de la Xarxa Tourist Info, la gastronomia destaca com a factor determinant en l'elecció del destí vacacional per al 29% de les persones enquestades.
Generalitat Valenciana

 
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.