La Fundació SASM inaugura a Sueca una exposició creada pels seus usuaris

Sábado, 2 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Creada a partir dels tallers ‘Empoderar-te’ i ‘Captura’
._000603

._000653
Dijous a la nit va tindre lloc la inauguració de l'exposició de pintura i fotografia amb el títol “Amb els Cinc Sentits”, creada a partir dels tallers ‘Empoderar-te’ i ‘Captura’ que ofereix la Fundació SASM de Sueca als seus usuaris, tots ells persones amb malaltia mental  greu.
A l'acte va assistir la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro; i una gran representació de la corporació municipal de Sueca, encapçalada per l'alcalde, Dimas Vázquez; el regidor de Cultura, Joan Carles Vázquez; i la regidora de Serveis Socials, Manoli Egea, entre altres. Així mateix, van estar presents el director de la Fundació, David Marqués; un dels seus patrons fundadors, Vicent González; treballadors i usuaris del centre.
La mostra, que podrà ser visitada fins al 6 de novembre, està dividida en dos parts: la pictòrica i la fotogràfica. La primera està exposada en l’Espai Moret (planta baixa), i la segona, en l’Espai Claros (primer pis), ambdues de la sala d'exposicions Els Porxets.
La Fundació SASM de Sueca és una entitat sense ànim de lucre que es va constituir a l'abril de 2001, amb caràcter d'assistència social. El seu objectiu es basa en abordar l'atenció soci-sanitària, recuperació i residència de les persones amb malaltia mental crònica. Des de l'inici, la perspectiva de treball ha sigut rehabilitadora, perseguint com a fi fomentar l'adquisició i/o recuperació, en les persones amb malaltia mental, d'aquelles habilitats i competències necessàries per a reintegrar-se en la comunitat, de manera que puguen mantindre's en el seu entorn social en unes condicions el més normalitzades i independents possibles.
Esta exposició, segons els seus impulsors, “naix dels projectes INTEGR-ART, que  fomenta l'expressió emocional a través de les diferents disciplines artístiques; i CAPTURA, basat en la fotografia terapèutica. S'han seleccionat estos projectes per a afavorir una major visibilització del trastorn mental greu, facilitar la desestigmatització, afavorir l'acostament, amb tot això demostrar que no hi ha diferències amb els sentiments i les emocions, que tots tenim dificultats per a transmetre-les o comunicar-les”.
Ajuntament de Sueca

 

._000389

._000649