| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 21/01/2022

SECCIONS » Guadassuar » Educació i formació » Homenatges i celebracions » Instal·lacions

Vicent Marzà ha visitat les obres d'ampliació de l'IES Didín Puig de Guadassuar

Junt a l'alcalde de Guadassuar Salvador Montañana ha inaugurat el cartell homenatge a Didín que rebrà a l'entrada de l'institut a tots els alumnes i professors cada dia

._000813
El conseller d'Educació, Cultura i Esport Vicent Marzà ha visita les obres d'ampliació de l'IES Didín Puig de Guadassuar, en les quals la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport inverteix 2,2 milions d'euros.
Marzà ha recorregut les obres del nou aulari acompanyat pel director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria Víctor García; l'alcalde de Guadassuar  Salvador Montañana i membres de la comunitat educativa de l'institut.
Durant la visita s'ha realitzat un homenatge en record a Didín Puig, la periodista, escriptora, professora i activista cultural pionera de l'ensenyament en valencià nascuda a Guadassuar en 1927.
L'ampliació de les instal•lacions s'està duent a terme sobre una superfície útil construïda de 1.309 m², és un edifici de dos altures que està connectat al bloc principal de l'institut. La planta baixa s'ha dissenyat per a allotjar els estudis d'FP i compta amb quatre aules i un taller de bicicletes per al grau mitjà de Guia en el Medi natural i de Temps Lliure que ofereix, així com una sala per al professorat d'FP, un despatx i una dependència per a tutories. El primer pis es destinarà als estudis de Secundària i compta amb sis aules, una aula d'informàtica, una aula per a treballar grups reduïts i una sala per al professorat.


 
La Conselleria d'Educació va aprovar el mes d'octubre passat el canvi de nom del centre després de la proposta unànime tant del Consell Escolar de l'IES com del Ple de l'Ajuntament de Guadassuar, que van proposar el nom de Didín Puig seguint les instruccions d'Educació que recomanen promoure noms de dones que han destacat en diverses disciplines, com a reconeixement de la seua aportació en tots els camps del saber, amb l'objectiu d'augmentar el nombre de centres amb noms femenins i donar valor a la tasca de les dones.
Vicent Marzà ha explicitat que "volem que es visualitze, i la gent conega, la trajectòria de la periodista, escriptora, professora i activista cultural pionera de l'ensenyament en valencià nascuda a Guadassuar. Didín Puig va ser la primera dona a impartir classes de valencià durant la dictadura, malgrat els riscos que això suposava en una època tan negra com va ser el franquisme. Ferm amb els seus principis, Didín encarna l'esperit pedagògic que ens guia per a potenciar un ensenyament de qualitat, que promou la diversitat i l'esperit crític. Per això accions com aquesta, que l'institut tinga el seu nom, són importantíssimes per a donar a conéixer la seua tasca".

Didín Puig i Grau
Didín Puig va rebre en 2017 la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural. En 1960 es va establir a París, on va estudiar periodisme i va romandre durant 14 anys. En tornar a la nostra terra, va estudiar valencià i entre els seus mestres destaquen referents com Sanchis Guarner, Carles Salvador i Enric Valor, i va exercir com a docent de valencià. En la seua trajectòria com a activista cultural destaca el treball que va desenvolupar en l'editorial Gorg i en la distribuïdora Molinell; però també la vinculació que va tindre amb l'àmbit musical, des de l'organització de concerts de cantautors al París dels anys seixanta fins al seu treball amb la discogràfica Edigsa, que distribuïa discos de cantants en valencià.
E6D




 
._000634

._000829
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.