Sueca proposa al billarista Raül Cuenca per a rebre la Medalla d'Or de la Ciutat

Jueves, 1 de junio de 2017 | e6d.es
• El jove acumula, als seus 37 anys, 23 títols nacionals i diferents podis europeus a més del títol de campió europeu de Billar al Quadre 71/2

._000464

._000305
Sueca s'ha rendit a Raül Cuenca. El jove, que es perfila com un dels esportistes més brillants que ha donat la ciutat en els últims temps, ha rebut este dimarts una calorosa recepció a una Plaça de l'Ajuntament abarrotada de gom a gom, on ha estat aclamat en la balconada de l'edifici consistorial. En l'acte, el govern municipal de Sueca ha anunciat que proposarà al billarista pluricampió, jugador i president del Club Billar Sueca, per a rebre una de les distincions més prestigioses amb què un ciutadà pot ser reconegut pel seu poble, la Medalla d'Or de la ciutat, tot amb la complicitat de la corporació municipal al complet.
Cuenca acumula al seu palmarés, a hores d’ara, 23 títols nacionals. A més, la seua carrera, que comença i que llaura dia a dia des de Sueca, és ja reconeguda també en el panorama internacional de billar amb diferents podis europeus i amb el títol recent de campió d’Europa de Billar al Quadre 71/2. Raül ocupa, a més, el primer lloc del rànquing nacional en la modalitat de jocs de sèrie, una posició que ve revalidant en les últimes temporades, i en les últimes quatre s’ha posicionat també entre el número 10 i el 15 al rànquing nacional en la modalitat de billar a tres bandes.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d'Esports, Vicent Baldoví i una representació nombrosa de la corporació municipal, a més dels seus familiars més íntims i tots els companys del Club Billar Sueca que van poder assistir-hi, van participar en la recepció oficial oferida a Cuenca.
La màxima representant del consistori va estar l'encarregada d'anunciar la notícia al jove billarista, qui la va rebre amb gran sorpresa. Tamarit va destacar la qualitat humana, la humilitat i la senzillesa del billarista suecà, “un exemple també d'esportivitat, de constància, d'esforç, de tècnica...” va apuntar. “Gent com tu fa que ens enorgullim de dir-nos suecans perquè a tots ens agrada veure'ns reflectits en un esportista de primer nivell i en una persona de la qualitat que tu ho eres” va afegir Tamarit. Partidària de reconéixer la seua trajectòria en plena projecció, l'alcaldessa va justificar així l'elecció del govern municipal, que vol reconéixer amb esta distinció la trajectòria ascendent del billarista.
Per la seua banda, el regidor d'Esports, Vicent Baldoví, va voler fer palés, primer, el reconeixement a la base. Cuenca va començar en el billar sent un xiquet, per coincidències, i ha arribat al més alt d'este esport acompanyat per un club local, “és, per tant, l'exemple perfecte, un referent, per a tots els nostres joves esportistes” va apuntar el titular de l'àrea. Baldoví també va voler fer un reconeixement especial al club, un col·lectiu caracteritzat per la seua elegància, l'esportivitat i el seu saber fer, i no va voler deixar-se de banda tampoc a la seua família.
El protagonista, visiblement emocionat, amb prou feines va aconseguir pronunciar unes paraules d'agraïment a tots els presents. Cuenca es va mostrar especialment il·lusionat perquè entén este com un gran gest cap a l'esport que ell més s'estima, que dissortadament no compta amb la visibilitat mediàtica, ni tampoc amb el reconeixement popular que mereix. “És molt especial que el seu poble li reconega a u els seus èxits, és per estar-ne molt feliç i content” va manifestar.
Cuenca es va reiterar en els reconeixements al seu club i a la família, els seus màxims suports en esta jove però intensa trajectòria billarística, també va fer exprés el seu agraïment al consistori suecà i es va mostrar especialment il·lusionat per la presència de l'exbillarista Marcos Carpio, qui l'ha acompanyat sobretot en els seus inicis.

Cloenda temporada 2016-2017 i comiat de l'Esport Escolar
Tot seguit a la recepció, amb la presència de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor d’Esports, Vicent Baldoví i el campió billarista, Raül Cuenca, va començar l’acte de reconeixement als equips de clubs locals que han quedat campions a les respectives competicions en les quals han participat.
Un dels clubs rebuts va ser el Club Billar Sueca i el seu campió, Joan Benedito, qui ha estat 3r classificat al Campionat d’Espanya 2a divisió de billar a 3 bandes. El futbol tampoc va faltar a la recepció, l’equip Cadet C del Promeses C.F. també va tindre el seu reconeixement, atés que han quedat campions provincials i a més han aconseguit l’ascens a 1a categoria. Per part del Club de Gimnàstica Rítmica ACEUS de Sueca van assistir-hi les campiones a nivell nacional, autonòmic i provincial. I el club de Taekwondo Al-Moo-Kwan també va estar representant a l'acte per haver-se proclamat campió de la lliga autonòmica. Per la seua part, el Club Handbol Sueca també va obtindre un reconeixement per la gran temporada i pel títol de subcampions juvenils. I per últim, el Club Atletisme Sueca va tenir el seu merescut reconeixement per un extens llistat de magnífics resultats en campionats a nivell provincial i autonòmic.
A nivell individual, es va destacar a la xiqueta Maria Rosell, per haver-se proclamat Campiona d’Espanya de Patinatge de Freestyle/eslàlom; Lluna López per haver aconseguit el campionat d’Espanya Base Conjunts Aleví de gimnàstica rítmica i el campionat d’Espanya per Autonomies i per últim a Edgar Alcañiz, proclamat campió d’Espanya amb la Selecció Valenciana de futbol sub-12.
Per acomiadar l'acte, el consistori va reconéixer també els excel·lents resultats dels col·legis participants en la iniciativa de l'Esport Escolar, el col·legi Unió Cristiana, el CEIP Carrasquer, les Escoles Jardí de l'Ateneu, el col·legi Luís Vives i Nstra. Sra de Fàtima. Alhora el consistori va voler agrair també la implicació de la gran majoria de col·legis de Sueca que han participat activament en les iniciatives esportives programades des de l’Ajuntament com ara el circuit de curses infantils de la ciutat. De la façana de l'Ajuntament pengen ara set pancartes en reconeixement als mèrits de tots ells, els clubs, els col·legis i també, per descomptat, Raül Cuenca. 
Ajuntament de Sueca