| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/05/2019

SECCIONS » Sueca » Cursos, jornades, tallers » Educació i formació

Sueca ofereix un taller formatiu gratuït de programació bàsica amb targetes micro:bit

Les inscripcions per al taller formatiu de micro:bit estaran obertes el dilluns i dimarts, 6 i 7 de maig, al despatx de la Regidoria d’Informàtica, Transparència i Participació Ciutadana


._000351

._000296
Personal docent i investigador de la "Càtedra Tecnològica Cívica i Empoderament" de la Universitat Politècnica de València i estudiants en l'últim curs del Grau en Enginyeria Informàtica ofereixen, a través de la Diputació de València, un taller formatiu de micro:bit per a la ciutadania de Sueca. El taller gratuït, que s'imparteix durant una única sessió, es realitzarà el pròxim divendres 10 de maig a la Ludoteca de Sueca i té una duració de quatre hores, des de les 15:00 fins a les 19:00 hores.
Esta activitat, programada per a un màxim de 24 places, té l'objectiu d'aproximar i ensenyar conceptes simples de programació per blocs als ciutadans mitjançant una xicoteta computadora anomenada micro:bit, la qual consisteix en un microordinador programable de mà que pot utilitzar-se per a tota mena de creacions, des de robots fins a instruments musicals, entre moltes altres, atès que les possibilitats de programació i creació són infinites.
El taller s'enfoca a l‘ús per part de la ciutadania d’esta solució tecnològica basada en la targeta micro:bit per a quantificar, a través de sensors, diversos paràmetres del seu entorn físic. La targeta micro:bit incorpora els seus propis sensors (temperatura, llum, orientació i acceleròmetre) i a més pot connectar-se a altres sensors externs com ara el soroll, la humitat o la presència.
Controlar i conèixer els paràmetres del nostre entorn permet saber si les condicions ambientals en què es desenvolupen determinades activitats quotidianes són adequades o no. Amb molt poc esforç, esta placa micro:bit es pot convertir, de forma bastant senzilla, en un termòmetre digital (mesura de temperatura), en un sonòmetre (mesura del nivell de soroll) o en un detector de presència (mesura dels objectes que passen per un determinat lloc). L'entorn físic en què s'aplica esta solució tecnològica pot situar-se tant en exteriors (carrers, places, patis de centres educatius, jardins, etc.) com en interiors (cases particulars, aules, oficines, sales, etc.).
El taller està dissenyat perquè puga participar en ell qualsevol persona, sense importar l'edat, ni els coneixements previs de programació. Tant el ritme de les classes com la forma de tractar els continguts s'adapten en tot moment a la capacitat dels participants. Les inscripcions per al taller formatiu de micro:bit estaran obertes el dilluns i dimarts, 6 i 7 de maig, al despatx de la Regidoria d’Informàtica, Transparència i Participació Ciutadana (planta baixa, Ajuntament de Sueca) entre les 8:00 hores i les 14:00 hores. 
Ajuntament de Sueca



._000604
 
._000620 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.