| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/10/2018

SECCIONS » Sueca » Social

Sueca es manifesta per trencar l'estigma al Dia Mundial de la Salut Mental

Els usuaris han llegit un manifest amb el que s'ha volgut reivindicar la importància de la promoció de la salut mental


._000566

._000349
L'Ajuntament de Sueca en col·laboració amb la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel (SASM) i l'Associació de Familiars i Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB), han volgut commemorat el Dia Mundial de la Salut Mental, que este any té per lema "Educació Inclusiva, Salut Mental Positiva". A la plaça de l'Ajuntament, com tots els anys, els usuaris han llegit un manifest amb el que s'ha volgut reivindicar la importància de la promoció de la salut mental i la defensa del dret de les persones amb una malaltia mental per tenir una ciutadania plena i digna, i participar amb veu pròpia en la societat perquè tot el món els escolte i accepte tal com són, amb un tracte igualitari. A l'acte ha assistit també la comitiva municipal encapçalada per l'alcaldessa, Raquel Tamarit.
La màxima autoritat local ha considerat que el d’enguany ha sigut un tema i un lema molt encertat. «S’ha d'eradicar l’estigma i parlar amb normalitat de les malalties mentals, ja que tots en som partícips i a tots ens poden afectar en qualsevol moment de la nostra vida. En este sentit, una ferramenta clau és l’educació i l’aprenentatge inclusiu».
Des de les associacions, a través del manifest, han remarcat que s'ha de canviar l'enfocament i no sols tractar únicament els problemes de salut mental sinó també desenvolupar tècniques de detecció primerenca i intervencions precoces per prevenir el trastorn mental. És a dir, seguir realitzant i millorant actuacions, com les que es duen a terme a Sueca, des de la taula sectorial municipal per a la prevenció i promoció de la salut mental per tal de revertir l'advertència de l'OMS que incideix que els trastorns mentals seran la primera causa de discapacitat en 2030.
L'acte ha estat acompanyat també de música, amb la interpretació de la peça musical «over the rainbow» en directe, per una representació dels alumnes del col·legi Escoles Jardí de l’Ateneu.

Un model educatiu contra l’estigma i per la inclusió
Tenint en compte que el 50% dels problemes de salut mental en adults comencen abans dels 15 anys, i el 75% abans dels 18, és imprescindible parlar de l'educació com a motor fonamental per al canvi, per això el lema del Dia Mundial de la salut mental d'enguany és "Educació Inclusiva, Salut Mental Positiva", amb este lema es vol reivindicar una educació que aposte pels valors, que treballe la diversitat i la inclusió i que tinga en compte els reptes d'una societat que canvia a una velocitat de vertigen, perquè s'aconseguisca una salut mental més positiva de les generacions futures. La infància és l'etapa en la qual s'inicia l'aprenentatge i la socialització, i en ella l'escola té un paper protagonista, ja que és el moment de l'adquisició, maduració i consolidació de les funcions elementals, per això, és necessari fomentar un sistema educatiu inclusiu que potencie les habilitats de cada xiquet o xiqueta, que facilite la participació de tot l'alumnat, que lluite contra l'exclusió i que permeta a totes i tots els joves accedir a un aprenentatge de qualitat.
Ajuntament de Sueca




El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.