| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 14/03/2021

SECCIONS » Càrcer » Medi ambient i naturalesa

Solten 2.000 anguiles en el riu Sellent al seu pas per Càrcer

Busquen potenciar la presència de l'espècie compromesa per la destrucció del seu hàbitat, la contaminació i la sobrepesca


._000779
Unes 2.000 anguiles, aproximadament 50 quilograms d'exemplars d'aquesta espècie, han sigut alliberades en el riu Sellent, a l'altura de Càrcer. Aquesta acció va ser duta a terme per tècnics del Servei de Caça i Pesca de la Conselleria en col·laboració amb la Fundació Limne i l'Ajuntament de la localitat que treballen, des de fa anys, per la millora d'aquest tram de riu. Josep Botella, alcalde de la localitat, explica que al Sellent “les restauracions dutes a terme al costat de la Confederació Hidrogràfica i *Limne, han propiciat tindre un espai ben conservat que permet ara albergar a espècies tan interessants com l'anguila, incrementant la rellevància de la zona com a refugi de fauna vulnerable".
L'anguila és una espècie autòctona els efectius de la qual “s'han anat reduint progressivament a causa de la contaminació, la sobrepesca o per les barreres que impedeixen la seua migració natural, com a assuts o preses”, segons comenta Sales Tomás, de la Fundació Limne. En aquest sentit, apunten des de l'entitat conservacionista, “la presència de poblacions silvestres en els rius valencians depén en gran manera de les repoblacions que periòdicament realitza la Conselleria, per la qual cosa aquest tipus de soltes són determinants per a la seua continuïtat en el nostre territori” Les 2.000 anguiles alliberades al Sellent, criades en les instal·lacions de la piscifactoria de Tuéjar, venen a sumar-se a altres repoblacions d'espècies protegides que Limne realitza al costat del Grup de Natura Freixe dins del denominat projecte 'Biotram', encaminat a la millora de la integritat biològica en espais fluvials catalans i valencians, gràcies al suport econòmic de la Fundació Biodiversitat (adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica). La confluència del Sellent amb el Xúquer és el punt triat per a aquest projecte entre comunitats autònomes, que se centra en la caracterització i estudi d'aquest singular riu salat i que engloba, al costat d'altres actuacions, la gestió d'espècies invasores o la introducció de protegides, com l'anguila o la saladilla de Mansanet.
Ajuntament de Càrcer

 

._000410

._000389
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.