Reg de la flor de Pasqua. Quan i com fer-ho

Martes, 17 de diciembre de 2019 | e6d.es
• Flors X˙quer ens dona els millors consells per mantindre la flor perfecta durant totes les festes
    
Quan ja es van penjant als carrers les llums, comencem a vore arbres decorats als comerços i ens deixem cautivar pels torrons i polvorons que ja asomen a tots els supermercats, ja s’acosten els Nadals. I també és hora de fer-nos amb una flor de Pasqua que decore i aporte color a les nostres cases.
Esta cridanera planta, també anomenada planta de Nadal o Poinsettia, és ja tot un simbol més de les tradicions nadalenques.
Flors grans, bràctees d’intens roig i aparentment una planta fácil de cuidar. Però, amb el temps, podem apreciar que no ho és tant… A continuació desde Flors Xúquer et donem uns consells bàsics si vols que la teua flor de Pasqua puga subreviure el màxim de temps possible.
 
Freqüència de reg
Esta informació és especialment important. Ja que, tant l’excés com la falta, poden fer-li perdre fulles. Cal tindre en conter 2 variants:
El riego de la flor de Pascua en hinvern deu ser abundant. Especialment a l’inici d’esta època. Hem d’intentar regar-la dos voltes per setmana, preocurant que el substracte es mantinga sempre humit,
El riego de la flor de Pascua en estiu, en canvi, deu ser més reduïda Una reg a la setmana ja seria suficient.
L’aspecte de les seues fulles, ens indicarà possibles síntomes d’excés o falta de reg.
 
Pasos per regalar-la
Si vols que la teua Poinsettia conserve les fulles tot el temps possible, no la regues com es reguen la resta de plantes. És a dir, no aboques l’aigua ni la pulveritzes. Ja que, no convé que les fulles i les bràquees de la flor de Pasqua estiguen en contacte amb la humitat. És més aconsellable fer-ho així:
Posa la teua planta de Nadal en una maceta amb forats de drenatge i amb un plat o un recipient gran.
Ompli el plant amb aigua apta per al reg i col·loca la maceta dins. Així, el substracte i les propies arrels absorbiran l’aigua que necessite.
Convé que deixes la planta en immersió uns 10 minuts com a màxim, o poc més si la terra està seca abans del reg.
Són molts els que opten per una d’estes plantes pensant només mantindre-la durant la temporada d’hivern, però en realitat, cuidant-la com cal, una Poinsettia pot sobreviure perfectament anys i anys.
La resta de cures no resulta tampoc masa exigent; mantindre-la en un lloc il·luminat sense sol directe, abonar-la en primavera amb abono líquid de reg cada dos setmanes i podar-la quan les fulles comencen a caure per a estimular el seu creixement.
La teua flor de Pasqua et pot acompañar durant molts anys i alegrar-te cada any amb el seu color intens.
Ara que ja saps com cuidar-la, vine a Flors Xúquer i fes-te amb una per alegrar el teu hogar i donar peu als Nadals.
Flors Xúquer