Pot el carburant ‘low-cost’ danyar el teu vehicle?

Martes, 12 de marzo de 2024 | e6d.es
• El Sequial gasolinera ens descobrix quins components poden ser nocius per al motor

._000562

El proveïment de carburant en una gasolinera o una altra pot variar el cost final del que gastem en el depòsit del nostre vehicle. Automàticament, el nostre càlcul té tendència a decantar-se per una estació de servei on vegem que és més barat el proveïment de carburant. Sobretot hui dia que cada vegada obrin més gasolineres ‘low-cost’. El que no ens plantegem és si aqueix ‘estalvi’ pot significar a la llarga una gran despesa molta maig depenent dels ingredients que li estiguem introduint al nostre motor. Des de l'estació de servei El Sequial, t'expliquem la diferència.

La importància de les etiquetes IDAE
Tots els hidrocarburs estan regulats per llei i han de passar uns controls de qualitat. El que hem de tindre en compte, és si aqueixos carburants porten. Els additius que s'afigen al final del procés de cada filtració, les etiquetes IDAE. Aquestes etiquetes classifiquen els models segons l'ús eficient que fan del seu combustible.

Etiqueta A: és la que es col·loca en els vehicles el consum dels quals està més d'un 25% per davall de la mitjana.
Etiqueta B: es col·loca en els automòbils que consumeixen entre un 15% i un 25% menys de combustible que la mitjana.
Etiqueta C: indica els vehicles que consumeixen entre un 5% i un 15% menys que la mitjana.
Etiqueta D: per a automòbils amb un consum entre un 5% per davall i un 5% per damunt de la mitjana.
Etiqueta E: assenyala els vehicles el consum dels quals se situa entre un 5% i un 15% per damunt de la mitjana.
Etiqueta F: per a automòbils amb un consum entre un 15% i un 25% per damunt de la mitjana.
Etiqueta G: per a vehicles amb un consum de més d'un 25% per damunt de la mitjana.

Per què hi ha tanta diferència de preus entre gasolineres?
La diferència de preus, que a vegades pot aconseguir fins als 10 cèntims el litre, no depén de la qualitat de la gasolina o el dièsel, sinó que està relacionada amb factors com el de l'additiu final, al qual ens hem referit abans. Ingredients sense marca, que a la llarga acaben danyant el motor dels vehicles. En la gasolinera El Sequial de Sueca, per exemple, els carburants sempre són de marca de primera qualitat, sense adulterats. Additius que potencien la qualitat dels carburants ajudant al mecanisme del motor i estalviant en consum.
Així que com a conclusió, per norma general els combustibles de les gasolineres de baix cost no danyen el motor del vehicle, però sí que retallen en la durabilitat del seu motor. Li toca al client decidir si prefereix una bona atenció o, per contra, estalviar uns euros en omplir el depòsit.