| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 04/05/2022

SECCIONS » Algemesí » Medi ambient i naturalesa » Social

Prop d’un centenar de persones col·laboren en la conservació i millora del riu Xúquer a Algemesí

L’activitat ha suposat la plantació de 200 exemplars d'espècies mediterrànies, com ara salzes, llentiscles, baladres, aladerns o alborcers


._000525
El passat 24 d’abril, veïns i veïnes d’Algemesí participaren en una nova restauració de la vegetació fluvial del Xúquer, prop de la seua confluència amb el riu Magre. L’activitat ha suposat la plantació de 200 exemplars d'espècies mediterrànies, com ara salzes, llentiscles, baladres, aladerns o alborcers en una jornada acompanyada també per instal·lacions multiaventura per a públic infantil.
Les restauracions participatives a Algemesí van començar fa uns anys de la mà de la Regidoria de Transició Ecològica i Medi Ambient, en col·laboració amb la Fundació Limne i l’Espai Jove, com a complement divulgatiu de les tasques de gestió dels rius. Des de llavors, s’ha convertit en una tradició local que pretén implicar la ciutadania en la recuperació de la vegetació fluvial.
Enguany s’havia hagut de suspendre el Dia Internacional dels Rius com a conseqüència de la pluja i de l’elevat nivell de les aigües en el Magre. En esta ocasió l’oratge va acompanyar i, abans de la plantació,  els participants van rebre informació sobre els enormes beneficis que aporta la vegetació de ribera: evita l’erosió, retira contaminants de l'aigua, absorbeix CO2, ajuda a laminar les inundacions, certes plantes augmenten el contingut d’oxigen dissolt de l'aigua i són refugi de fauna i aporten biodiversitat i riquesa paisatgística.
És per això que des de la Regidoria de Medi Ambient es treballa, des de fa anys, per la millora dels espais fluvials d’Algemesí, sovint en coordinació amb altres administracions, com la Confederació Hidrogràfica, la Conselleria o la Diputació. Eixes intervencions pretenen contribuir al control de la canya, una planta asiàtica considerada com una de les 100 espècies invasores més perjudicials del món, alhora que se substitueix per plantes autòctones.
Al final de l’activitat, l’Ajuntament va oferir als participants un refrigeri i els regalà uns punts de lectura i làmines a color sobre flora mediterrània. El regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, Àngel Ferrer, ha destacat que “l'esforç conjunt d'entitats conservacionistes com Limne i les administracions públiques genera un escenari molt positiu i favorable per a la conservació i millora dels nostres ecosistemes fluvials, tan deteriorats històricament com el riu Magre i el Xúquer.”
Ajuntament d'Algemesí




._000049
._000841
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.