Persones amb problemes de mobilitat critiquen l’incivisme d’alguns conductors de Sueca

Jueves, 15 de junio de 2017 | e6d.es
• Components de la Plataforma sobre Accessibilitat de Sueca demanen més control a la Policia Local

._000006
Som un grup de persones als quals ens afecten especialment els temes de mobilitat de la nostra ciutat, bé perquè tenim mobilitat reduïda i ens desplacem en cadira de rodes, o bé perquè tenim fills (o familiars) en aquesta situació. Dia rere dia vegem com les rampes i passos elevats que imperiosament necessitem per poder desplaçar-nos per Sueca, estan ocupats per vehicles mal estacionats que ens impedixen el pas. Per això ens hem vist en la necessitat de demanar a l'Ajuntament de Sueca que la Policia Local incremente la vigilància dels llocs on hi ha rampes i passos elevats, així com que se sancione els vehicles que no respecten la prohibició d'aparcar en aquestos llocs.
Aquesta mesura no seria necessària si la ciutadania es conscienciara sobre el problema que tenim les persones amb mobilitat reduïda a l'hora de desplaçar-nos. Els conductors i les conductores de vehicles poden triar on estacionar: poden fer-ho incorrectament en una rampa d'accessibilitat, o un parell de carrers més lluny, només han de caminar un poc.
Nosaltres, malauradament, no podem triar, sí o sí necessitem eixes rampes. Per això apel•lem a la consciència de la ciutadania perquè respecten les rampes i els passos elevats adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. No ens val que ens diguen: “només he parat 2 minuts”.
Com ja hem dit, no és un caprici voler passar pels llocs adaptats, és una necessitat. Aquesta falta de civisme no ens afecta només a nosaltres. A Sueca hi ha més gent, com persones majors amb dificultat per caminar o mares i pares amb carros de xiquets, als quals els resulta impossible o molt complicat travessar un carrer degut a l'altura dels rastells.
Pensem que no demanem res de l'altre món, només poder-nos desplaçar per la nostra ciutat com qualsevol altre ciutadà. Esperem que aquest escrit faça reflexionar les persones que tenen per costum estacionar en aquestos llocs.
Components de la Plataforma
sobre Accessibilitat de Sueca