Paqui Momparler, alcaldessa de Senyera: 'Els veïns han demostrat que som un poble generós i junts eixirem d’esta crisi’

Viernes, 1 de mayo de 2020 | e6d.es
• “Hem tingut un cas d’afectat pel COVID-19 i els veïns s'han solidaritzat amb eixa família”

 
La localitat de Senyera és la que visitarem hui des del diari El SEIS DOBLE, en esta ronda d'entrevistes que estem realitzant amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca de la Ribera. Paqui Momparler, alcaldessa de Senyera, ens atén via telemàtica per a explicar-nos quina és la situació de la seua localitat en aquesta crisi sanitària, ocasionada per la pandèmia del COVID-19.
En primer lloc, ens comenta que tant ella com tota la seua família es troben perfectament bé, “no hem tingut notícies de que cap dels meus familiars s'hagen contagiat del virus i estem passant el confinament amb la família, com totes les famílies de la localitat, ajudant amb els deures als meus fills i trobant a faltar a amics i a tota la gent que fa temps que no veig”, ens comenta Momparler.
 

Respecte a afectats pel virus en la localitat, ens comenta que ha tingut informació d'un cas a través dels seus familiars. Després de veure com va reaccionar la localitat al saber que un dels seus veïns estava infectat i " que es generarà certa psicosi en la localitat", va témer que es poguera estigmatitzar a eixa família, però per sort, va ser tot el contrari i els seus veïns els han donat tot el suport i els han ajudat en tot moment. Va ser ací quan va entendre què és millor que siga la Conselleria de Sanitat la que haja gestionat les dades dels afectats per la pandèmia, però també reconeix que li haguera agradat tindre informació per a poder actuar i poder ajudar directament a eixa família afectada pel COVID-19
Des que es va decretar l'Estat d'Alarma, el passat 14 de març, l'Ajuntament de Senyera està treballant de manera telemàtica. Ella es desplaça tots els dies fins a l'Ajuntament per a gestionar i per a organitzar el treball que es realitza en cadascun dels departaments. Des d’un principi han estat ben proveïts en quant a material per a desinfecció i equips de protecció individual per a tots els treballadors i un grup de voluntàries de Senyera han realitzat màscares per a tots els xiquets de la localitat.
Des de l'Ajuntament ja han posat en marxa la possibilitat d'endarrerir el pagament d'alguns impostos municipals i estan treballant articulació d'unes borses de treball social, per a això han demanat les competències en aquest aspecte per a la seua creació i ajudar a les famílies més necessitades i afectades per la crisi sanitària que ha produït el virus. " També volem ampliar dotació per a l'àrea de Serveis Socials, que tenim mancomunada amb altres poblacions. A més, estem també articulant alguna forma de subvenció o ajudes per als autònoms i comerços de la localitat que han hagut de parar la seua activitat des que es va decretar l'estat d'alarma, explica Paqui Momparler.
L'alcaldessa finalitza l'entrevista parafrasejant a Vicent Andrés Estellés i manifestant que se sent orgullosa pel seu poble, que demostrat que és generós, combatiu i que des de l'Ajuntament estaran al costat de tots els seus veïns, sense deixar que ningú quede arrere i desitjant que tot el que vinga per davant es puga superar amb l'ajuda de tots.
E6D

 
Llegir totes les entrevistes a alcaldes i alcaldesses
de la Ribera amb motiu de la crisi sanitària (COVID-19)


._000774


 
                              
._000773