L'IES Almussafes desenrotllarà un projecte educatiu del CEFIRE que implica la creació d'un noticiari per a TV

Jueves, 12 de abril de 2018 | e6d.es
• Deu professors del centre i prop de 180 estudiants crearan l'informatiu, d'aproximadament 30 minuts de duració

._000006
Comença el compte arrere per als aproximadament 180 alumnes de l'IES Almussafes i una desena dels seus professors que, este curs educatiu, han decidit apostar per la Setmana ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) del CEFIRE. del CEFIRE. Durant les pròximes setmanes, i amb la col•laboració activa del propi Ajuntament d'Almussafes, l'equip  treballarà en la confecció d'un informatiu de mitja hora, encunyat TELENOT/IES/ALMUSSAFES, en el que els propis alumnes es convertiran en periodistes, editors, redactors i presentadors per a narrar les notícies de major actualitat del centre educatiu. Es tracta d'un projecte interdisciplinari i avaluable curricularment que implica a bona part de l'ESO, primer de Batxillerat i FP Bàsica, la presentació oficial del qual tindrà lloc el pròxim 7 de juny en la Ciutat de les Arts i les Ciències, en un acte que reunirà a la resta de centres educatius de primària i secundària que enguany s'han sumat a la iniciativa que aposta per l'aprenentatge basat en projectes.
A les 9 hores del matí de hui dimarts 10 d'abril, s'ha celebrat en la sala d'actes del Centre Cultural d'Almussafes la jornada inaugural del projecte de telenoticias, en el que s'ha embarcat per primera vegada l'IES Almussafes, en el marc de la Setmana ABP del CEFIRE.
El mestre de cerimònies de l'acte ha sigut el periodista esportiu i presentador de TVE, Salva Campos, qui ha motivat l'alumnat a disfrutar d'esta experiència educativa, a més d'impartir una xarrada didàctica en què ha analitzat les claus per a la realització dels informatius televisius, una qüestió en què és un autèntic mestre que avala la seua dilatada trajectòria professional.
A partir d'este moment comença el treball de camp per a docents i estudiants, ja que en les aules de l'ESO, primer de Batxillerat i FP Bàsica embarcades en el projecte, el professorat dedicarà les matèries de Castellano, Anglés, Física i Química, Tecnologia, Valencià, Ciències Socials i Biologia a la creació d'una secció específica de l'escaleta del denominat TELENOT/IES/ALMUSSAFES. “Es tracta d'una metodologia activa en què s'implica a l'alumnat en el seu propi aprenentatge per mitjà de situacions reals”, expliquen Maite Medina i Mar Martínez, les dos professores que coordinen el projecte.
De fet, durant un mes i mig aproximadament, els estudiants es convertiran en periodistes potencials, assumint funcions com a realitzadors, ajudants de cambra, presentadors, redactors i editors, un autèntic treball d'equip meticulosament engranat per a aconseguir portar a bon terme el producte final, una producció audiovisual per a televisió. Des del Departament de Comunicació del Consistori d'Almussafes, i més concretament a través de la televisió municipal per Internet, Almussafes Web TV, s'assessorarà als diferents grups, a més d'assumir la gravació del producte final, és a dir l'edició i postproducció de l'informatiu, i de donar difusió a la iniciativa.
L'aventura televisiva es clausurarà el pròxim 7 de juny, en el Palau de les Arts i les Ciències, on el CEFIRE celebrarà l'acte públic d'intercanvi d'experiències entre tots els col•legis i també Instituts valencians que este curs educatiu 2017-2018 completaran el projecte televisiu.
Ajuntament d'Almussafes