La revisió mèdica d’Affidea Clínica Tecma permet detectar a temps una cardiopatia en un jugador del club ACATEC de Polinyà

Martes, 11 de octubre de 2022 | e6d.es
• El cardiòleg Enrique Peris li va atendre després d'observar una anomalia en l'electrocardiograma

._000086
La revisió mèdica federativa d’Affidea Clínica Tecma permet detectar a temps una cardiopatia no diagnosticada fins al moment, en un jove jugador de l'Acadèmia de Tecnificació Esportiva (ACATEC) a Polinyà. El mes de setembre passat l'equip mèdic es va desplaçar al club per a realitzar, de manera rutinària, cadascun dels electrocardiogrames i vigilar la salut dels jugadors abans de començar la temporada. Una rutina que s'emmarca dins del programa cardiosaludable de la clínica i que, aquesta vegada va permetre diagnosticar de manera precoç en aquest jove una malaltia cardiològica que podria haver “desencadenat conseqüències greus, sent la mort sobtada la complicació més devastadora”. Un diagnòstic realitzat de manera precoç pel cardiòleg d’Affidea Clínica Tecma Enrique Peris. Així, l'especialista va atendre en consulta al jugador després d'observar una anomalia en la revisió. Es va detectar la síndrome de Wolf-Parkinson-White, que s'associa amb taquicàrdies, arrítmies i altres alteracions “fàcilment detectables en aquest cas que han permés posar-nos en alerta davant una possible complicació greu”, explica Peris. Per part seua, el coordinador del club esportiu ACATEC Salvador Albelda destaca la importància d'aquestes revisions amb “la fi d'analitzar la salut dels nostres alumnes i procurar que es troben en bona situació per a jugar de manera saludable”. Ara, el jove ha d'estar controlat per professionals i sense poder jugar fins a un altre avís. Sens dubte, si no se li haguera realitzat l'electrocardiograma “possiblement no sabria res de la seua situació”, afirma Albelda, per la qual cosa agraeix enormement la labor dels professionals de la clínica.

Conscienciació
A més, és necessari contribuir a la prevenció d'aquestes malalties en esdeveniments esportius. El cardiòleg defensa: “Malgrat que en els últims anys existeix major grau de conscienciació per part de l'administració, com el disposar desfibril·ladors portàtils, existeix un escàs desenvolupament de protocols d'actuació davant complicacions cardiovasculars en els propis partits”. Aquests exàmens mèdics previs prenen un paper fonamental per a la clínica, juntament amb altres tècniques com l’ecocardiografia Doppler per a la detecció d'alteracions estructurals en el cor (molta d'elles de tipus congènit) o el registre Holter de 24 hores i/o prova d'esforç per a la detecció de susceptibilitat a les arrítmies en aquest grup de pacients.
Affidea Clínica Tecma