La falsa paritat

Domingo, 2 de febrero de 2014 | e6d.es
• Sixto Ferrero
L’opinió d’un taciturn, articles per a la reflexió cívica

Tothom sabia que per molt que el senyor Zapatero s’esforcés en allò de la igualtat entre dones i homes no seria un èxit prolongat en el temps. És a dir que tot allò de nomenar el mateix nombre de dones que d’homes ministres només era una bona intenció,un bon propòsit, amb el qual fer-se la fotografia, i poca cosa més, no canviaria d’un dia per l’altre la mentalitat dels homes (i lamentablement de moltes dones) i quasi quedà en el recurs útil per a tots els polítics quan volen llançar proclames: fotografia i a volar!
Igualment tothom sabíem que en arribar el Partit Popular al Govern, tot allò de la paritat cauria en l’oblit, perquè no s’ho creuen o no volen creure-s’ho, ells, «estan en el govern per a coses més importants», declararen en el seu dia. No obstant, també és cert que a totes les administracions s’hi fan campanyes per la paritat, la igualtat d’oportunitats de les dones i els homes, en definitiva projectes que són necessaris i si no només cal recórrer a les xifres de la violència de gènere la qual fa feredat o la diferència salarial, per tan queden justificades, almenys al meu parer. Però també cal dir que la societat no acaba de veure el missatge clar, en conjunt. Casos aïllats són els que en tenen consciència de la igualtat entre sexes, i més aïllats encara si alcem la vista i ens mirem tot el món. I un bon exemple que encara avui vivim en una societat, mundialment masclista, ens ve avalada en l’últim frau electrònico-teconològic. Fa uns dies els mitjans ens advertien, als homes, que anàrem amb compte amb una suposada aplicació que ens arribaria via «whatsapp». L’aplicació, adreçada exclusivament als homes, ens animava a baixar un vídeo eròtic de la companya sentimental del futbolista Neymar, però els tècnics informàtics havien advertit que realment era una mena de troià bancari que intentava usurpar-nos dades personals. A més a més el vídeo (l’enllaç) està en portuguès, però els tècnics advertien que com que a nivell mundial hi ha tant d’interès pel futbol, era molt probable que el missatge del «whatsapp» arribés a altres països (incident en Espanya)
O les dones són més cautes i per això no envien un vídeo eròtic d’un home per tal de fotre-li les dades, o com es veu, els homes seguim sent uns viciosos de l’erotisme i a més a més seguim portant els comptes econòmics a casa. I que no s’emprenye ningú, ja sabem que hi ha excepcions, no tothom és masclista, també tots neguem que mirem porno.
Sixto Ferrero