La exalcaldessa de Sueca Raquel Tamarit serą la nova consellera d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana

Domingo, 15 de mayo de 2022 | e6d.es
• Ocupa el cąrrec en substitució de Vicent Marzą que abandona la cartera per a centrar-se en les prņximes eleccions

._000748
Raquel Tamarit, la fins ara secretària autonòmica de Cultura i Esport, serà la nova consellera d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Ocupa el càrrec en substitució de Vicent Marzà, qui hui ha anunciat que abandona la cartera per a centrar-se en les pròximes eleccions. El nomenament, proposat per Compromís en virtut de l'acord del Botànic, es trasllada ara al president Ximo Puig, qui remena una remodelació més àmplia de l'executiu regional.
Fins a la seua arribada a la política, Tamarit exercia com a mestra d'Anglès en el CEP “El Perelló”. Posteriorment va passar a ser regidora d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Sueca, sent alcalde del municipi Joan Baldoví. En 2015 assumeix també les competències municipals de Pressupostos i Recursos Humans i aqueix mateix any, mesos després, presa el testimoni de Baldoví al capdavant de l'alcaldia.
Conclosa la legislatura, i per un pacte entre PSOE i la resta de forces polítiques de Sueca, Tamarit no revalida el càrrec. Va ser llavors, al juliol de 2019, quan Vicent Marzà la nomena secretària autonòmica de Cultura i Esport, ocupant, per tant, el segon lloc en importància de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat.
E6D


._000562

._000772