Interacció en el desenvolupament dels xicotets amb trastorn de l'espectre autista des del servei de Logopèdia de Affidea Clínica Tecma

Viernes, 25 de noviembre de 2022 | e6d.es
• Es manifesta després d'un període d'aparent normalitat en el desenvolupament

._000086
El trastorn de l'espectre autista, en la majoria de casos, es manifesta després d'un període d'aparent normalitat en el desenvolupament, estenent-se fins al primer any de vida. Per això, des de Affidea Clínica Tecma creiem que és essencial fomentar una sèrie d'interaccions durant aquest creixement.

La logopeda del centre, Beatriz Guillart, explica que aquestes manifestacions del trastorn evoquen en una espècie de “aturada” o fins i tot regressió en el desenvolupament.

Això succeeix en un moment primordial en el qual s'estan desembolicant habilitats que s'inclouen dins dels prerequisits del llenguatge: Compartir focus d'atenció (la conducta d'assenyalar); desenvolupar el llenguatge amb finalitats declaratius (mostrar, ensenyar, compartir…); aprofitar la imitació com a mecanisme d'identificació amb l'altre i instrument eficaç d'incorporació d'aprenentatges; desenvolupar la consciència de ser i sentir-se humà.

Des de l'àmbit de logopèdia treballem a promoure la comunicació de tots els nostres xicotets per a aprofitar cada situació i convertir-la en interacció i sobretot en aprenentatge.
Beatriz Guillart Donat/Logopeda