I després de la pantalla en negre de Canal Nou, què?

Lunes, 24 de febrero de 2014 | e6d.es
• Article d'opinió de Dimas F. Vázquez, secretari General PSPV-PSOE Sueca

Tres mesos després del tancament d'una part de la nostra identitat com a valencians, i d'un pilar necessari en l'estatut d'autonomia de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana, com era la RTVV, la cosa segueix igual o pitjor en Educació i en Sanitat. Després que el PP comunicara en els mitjans i justificara el tancament de la ràdio i la televisió propietat de tots els valencians, argumentant que el motiu era mantenir i millorar la nostra educació i sanitat, i d'aquesta manera justificar el injustificable, veiem amb estupor que l'ensenyament i la sanitat públiques van de mal en pitjor. La estratègia del PP per a tancar C-9, va ser freda, calculada i premeditada. L'objectiu era clar: d'una banda es tractava de realitzar un primer ERE, que de totes totes, sabien que era il•legal i que qualsevol tribunal ho anava a anul•lar, però seguiren endavant. I per l'altre costat, es tractava de programar una graella amb uns continguts de poc interès, perquè baixara l'audiència i així s'anara desprestigiant un mitjà de comunicació nostre i tan necessari com a motor del desenvolupament del sector audiovisual, de difusió de la llengua i de vertebració de la Comunitat Valenciana, com és la RTVV. Amb la sentència que ha obligat a la Generalitat a readmetre als treballadors acomiadats en el primer ERE, declarat pel TSJCV il•legal, i amb un baix nivell d'audiència, per la ineptitud i mala gestió dels dirigents del "Ente", el PP tènia l'excusa perfecta per a justificar davant l'opinió pública, el tancament definitiu de la nostra RTVV. Si tot açò ho amanim amb la demagògia barata, d'intentar convèncer a la societat valenciana, que per a mantenir la qualitat de la sanitat i educació públiques era necessari tancar RTVV, el maquiavel•lisme estava servit.
El PP, no explica que la deriva de RTVV és deguda a la seua nefasta gestió durant els últims 18 anys de govern popular. Que aquesta dreta sectària va utilitzar un mig públic, propietat de tots els valencians i pagada amb els nostres impostos, com a aparell propagandístic del PP, ocultant i censurant informacions que els podien perjudicar, com l'accident del Metro de València. Vetant i ocultant a altres formacions polítiques, legalment representades amb el vot dels valencians, en les Corts Valencianes i enaltint exageradament, amb finalitats electorals i propagandístics, als representants i actes polítics del PP, com si d'un NODO en color es tractara, i amb diners públics.
Amb el tancament de C-9 no solament s'ha posat fi la ràdio i la televisió de tots els valencians. Han hagut de tancar moltes empreses , que generaven riquesa i molts llocs de treball al voltant de RTVV, que han estat finançat, i ho segueixen fent, de banc de la Generalitat, sense cobrar interessos, perquè des de l'any 2011 no els paguen els seus treballs. S'han destruït molts llocs de treball: traductors, adaptadors de guions, tècnics d'imatge i so, directors de cinema, directors de sèries, directors de doblatge, actors de doblatge, periodistes, músics, decoradors. Un, etcètera de professionals , d'inversions empresarials i de formació, amb més de 30 anys d'antiguitat, sense cap futur en la seua Comunitat. Hui en dia, el que semblava ser per al PP, l'excusa perfecta per a tancar RTVV, diguen t que era per la sanitat i educació públiques, s'ha demostrat que no era veritat. Una altra mentida més, a les quals ja ens té molt acostumats el PP. RTVV està tancada, està en negre, i la sanitat i l'educació públiques estan baix mínims, a la deriva, esperant el PP, la seua degradació per a vendre'ls al millor postor, que és com sol treballar la dreta en la gestió del públic, intentar fer veure als ciutadans, que no serveix i que no funciona per a regalar-ho als amiguets a preu de saldo.
Solament ens queda l'esperança que en 2015, o abans si el PP tinguera dignitat, els valencians aposten per un gir de 180 graus en les polítiques lliberals del PP a la CV, i aposten per un canvi polític, que per higiene democràtica fa falta a la nostra Comunitat. Perquè els serveis públics com la sanitat i l'educació tornen a ser de qualitat, i podam tornar a tenir, una ràdio i una televisió pròpia, sostenible, plural i en valencià.
Dimas F. Vázquez
Secretari General PSPV-PSOE Sueca