He fet una quiniela

Sábado, 7 de junio de 2014 | e6d.es
• A Sant Judes Tadeo li done una setmaneta més. Hui li he fet un escoltet
No tinc ganes d'acalorar-me

Ja els he en alguna ocasió que Consuelito és la meua dona fins que la mort ens separe; almenys això és el que va dir el capellà. La pobreta, de futbol sap el mateix que jo de ficar la llavadora; és a dir, res de res. Només els diré una cosa: l’altre dia em preguntà per què l'entrenador del real Madrid no posa a Di Stéfano. Vaig alçar el cap mirant al cel i li vaig demanar al Nostre Senyor que tinguera compassió d’ella. No obstant això, li doní carruxa a la conversació.
-Perla, però si l’home va amb ‘muletes’.
-I… té per a molt? -em contestà-
Entenen ara el que els deia sobre els seus coneixements futbolístics?
Ve açò a conte perquè els millors analistes del món de quinieles es pegarien cabotades contra la paret si comprovaran lo fina que és cada diumenge, perquè rara és la setmana que no té una ‘picaeta’.
Jo em pose davant de la quiniela amb el rigor científic i la serietat que la situació requerix, al meu costat no s’ha de sentir ni una mosca, rodejat de llibres en què s’explica l’art de fer quinieles, amb tota la premsa esportiva a mà, un muntó d’estudis estadístics i combinacions que tinc per al cas, tot ple de provetes traient fum…
També tinc una figureta de Sant Judes Tadeo, patró dels impossibles, al què li demane que em tire una maneta i al que li tinc dit que si no m’ajuda el pujaré a l’andana per a que se’l menje  la pols.
Bo… El diumenge passat saben quants resultats vaig encertar? Quatre! Sí, sí… quatre! A Consuelito li vaig deixar fer una columneta, més que res perquè callara perquè m’estava donant pel saquet comptant-me no sé què collons de la seua tia Aguedeta de Carcaixent quan més concentrat estava en la meua quiniela, ja saben vostés com són les dones. I ara ve lo bo, saben quants va encertar? Tretze! Sí, sí… tretze! ‘Ñás coca’! El que cobrarem és fum de pipa, jo hauré de continuar anant al bancal tots els dies, però… açò com es mastega?
A Sant Judes Tadeo li done una setmaneta més. Hui li he fet un escoltet; ell ja ho sap, o em tira una maneta el diumenge que ve o se’n va al costat de la motxilla de polvoritzar. Ja els comptaré.

Garsilaso de la Ribera, servidor de vostés
I el del oli, ja està ací...
Vinga va! Que no es diga!
Al mateix preu, una cançoneta del Sifoner,
un tio gran, si senyor!
 Advertència de l'autor
per als sabuts i acadèmics


El meu valencià té alguna falteta
i pot ser que algun ripio,
però em van ensenyar que al lloc se l'anomena sitio
i a la mamella teta.
En l'escola em va imposar el castellà un retor,
fera fred o calor.
I ara parle valencià d'hort.
Mala sort!
 
Al mateix preu, poden llegir més dotoreries de 
Garsilaso de la Ribera posant el dàtil en el botonet