Els Partit Popular de la Ribera Alta presenta propostes per a minimitzar l'impacte econòmic després del COVID-19

Viernes, 3 de abril de 2020 | e6d.es
• Mesures concretes en els municipis perquè s'amplie la protecció econòmica xicotetes empreses i autònoms reduint l'IBI al 50% y la devolució de la taxa d'ocupació per a l'hostaleria

._000729

._000625
Els populars de la Ribera Alta veiem amb preocupació els efectes devastadors que té aquesta crisi sanitària en l'economia de la comarca. Existeix gran inquietud entre el sector productiu per la caiguda d'ingressos, al mateix temps que s'arriba a valorar la possibilitat de mantindre els seus negocis en funcionament. És per això que hem proposat implementar mesures de suport a treballadors, empreses i autònoms, flexibilitzant a nivell local els mecanismes per a reconstruir el teixit econòmic i social amb la finalitat de fomentar l'activitat econòmica de la comarca, actuant amb antelació abans de la fi de la situació d'alerta sanitària.
Davant una situació excepcional com aquesta, cal implementar mesures excepcionals, oferint major flexibilitat davant els tributs municipals, per a fer front a aquest nou escenari i resoldre aquesta situació amb garanties. Hi ha petites i mitjanes empreses, que juntament amb els autònoms han paralitzat per complet la seua activitat i, per tant sense ingressos, la qual cosa causarà greus conseqüències, entre elles una falta de liquiditat immediata, cal esmorteir el colp que està patint el teixit productiu de la comarca per la crisi del Covid-19 per a pal·liar la situació de destrucció d'ocupació comarcal.
Cal establir les bases perquè es recupere l'activitat econòmica a mesura que es vaja superant la situació actual, és per això que estem presentant mesures concretes als Ajuntaments i oferir el nostre suport perquè, juntament amb les associacions comercials i empresarials de cadascun dels municipis, establir les directrius de recuperació econòmica. Fa falta, i de manera urgent, un impuls per a l'alleujament fiscal de la població en aquest període de paràlisi i d'incertesa laboral, molts treballadors es veuen embolicats en ERTES, davant una destrucció massiva de l'ús de manera definitiva si no s'estableixen mesures de suport.
Estem presentant mesures concretes en els municipis perquè s'amplie la protecció econòmica a pimes i autònoms reduint l'IBI al 50%, devolució de la taxa d'ocupació per a l'hostaleria. En una comarca eminentment agrícola no podem oblidar la severa crisi que està patint aquest sector i sol·licitem la bonificació del 50% de l'IBI rústic a més de sol·licitar el module 0 per a aquest exercici, reducció de la taxa d'ocupació de venda no sedentària entre altres. Així com el ràpid pagament de factures, ajudes i subvencions.
A més d'aquest paquet de mesures concretes a empreses i comerços, per a la població en general, que està patint la gravetat econòmica d'aquesta crisi estem sol·licitant que s'articulen bonificacions juntament amb l'ampliació del període de pagament i fraccionament dels tributs locals sense cost addicional, juntament amb reduccions de les taxes municipals i devolució dels abonaments culturals.
Gestora PP Ribera Alta


 

._000525
.
._000049