Creu Roja Almussafes participarÓ en la Volta a Peu

Martes, 6 de junio de 2017 | e6d.es
• Els voluntaris de l'entitat humanitÓria arreplegaran aliments no peribles el pr˛xim 24 de juny en el parc Central durant la popular carrera
._000448 

._000368
Després de la catalogació dels 240 quilos d'aliments arreplegats durant la primera edició de la carrera solidària Run Càncer a Almussafes, un esdeveniment esportiu sense precedents que va acollir el municipi el passat 14 de maig, els voluntaris del punt d'intervenció local de Creu Roja continuen promocionant les seues activitats distribuint productes de caràcter no perible entre les famílies en situació de vulnerabilitat. El repartiment està emmarcat en el programa “Aliments per a la solidaritat”, el primer servici amb què la institució humanitària recupera el seu camí en la població. A més, el pròxim 24 de juny Creu Roja estarà present en la Volta a Peu d'Almussafes, competició durant la qual s'instal•larà una taula d'arreplega d'articles de primera necessitat en el parc Central.
Sota el lema “A València necessitem un sí”, els voluntaris de la seu de Creu Roja a Almussafes tornaran a prendre els carrers el dissabte 24 de juny per a promoure la solidaritat dels veïns durant la multitudinària Volta a Peu. En concret, l'agrupació col•locarà en el parc Central un punt d'arreplega de productes de primera necessitat, fonamentalment aliments no peribles i articles per a bebés. D'esta manera, la institució donarà resposta a les famílies en situació de vulnerabilitat que precisen ajuda. Tots aquells que participen en la popular carrera podran acostar-se fins a la taula i col•laborar a partir de les 19.30 hores.
Els voluntaris de Creu Roja es troben immersos estos dies en la distribució dels 240 quilos d'aliments aportats pels ciutadans en el Run Càncer d'Almussafes, que es va celebrar el passat 14 de maig, entre els col•lectius més necessitats la localitat. Esta iniciativa forma part del programa “Aliments per a la solidaritat”, el primer servici amb què la institució s'ha reimplantat en el municipi després de la seua desaparició fa dos dècades.
Després de l'anàlisi i el diagnòstic previ de les necessitats concretes d'Almussafes en aquelles àrees en les que pot intervindre, Creu Roja va posar en funcionament este primer projecte, el qual s'integrarà en el futur pla de risc integral. “Aliments per a la solidaritat” consistix en un repartiment setmanal de productes no peribles entre les famílies necessitades a les quals prèviament se'ls realitza un estudi psicosocial des del departament de Benestar Social.
No obstant això, a més de centrar-se en les accions que es pretenen dur a terme a Almussafes, des del punt d'intervenció local, ubicat en la Llar del Jubilat, també es desenrotllen altres servicis. El passat 9 de maig, coincidint amb la celebració del mercat ambulant dels dimarts i en el marc de la quarta Setmana de la Salut promoguda per l'ajuntament, els voluntaris de la seu humanitària local van instal•lar un lloc informatiu en la porta del Mercat Municipal per a promocionar el nou punt d'intervenció.
La Volta a Peu de juny no serà l'única activitat d'este tipus a què se suma la institució humanitària enguany. A més d'estar present en el Run Càncer, el passat 5 de març Creu Roja també va arreplegar 380 quilos d'aliments gràcies a la solidaritat dels participants en la Carrera 10K Ford-APPI d'Almussafes, en la qual els corredors van aportar productes de primera necessitat.
Després de quasi 20 anys des de la desaparició del voluntariat de Creu Roja a Almussafes, a finals del 2016 el consistori va iniciar els tràmits per a la implantació d'un punt d'intervenció local. Els veïns interessats en el voluntariat poden acostar-se a la Llar del Jubilat els dimarts i dijous de 10 a 12.30 hores, on es troba el centre d'atenció.
Ajuntament d'Almussafes