Carles Cano participa en 'Llegir en valencià' amb una història ambientada a Almussafes

Sábado, 17 de junio de 2017 | e6d.es
• "L'home del sac és un personatge ben conegut per grans i menuts"
.-000025
La dotzena edició de la campanya «Llegir en valencià» convida els lectors a llegir relats que els submergiran en les històries que, al voltant d'una contalla popular valenciana, han imaginat i escrit autores i autors valencians consolidats i de renom. Entre ells, hi ha l'escriptor valencià Carles Cano, qui s'ha inspirat en Almussafes per a escriure Rodolf el Rata. Aquest llibre es repartirà gratis el diumenge 18 de juny amb el diari Levante-EMV, i el 2 de juliol amb Información.
L'home del sac és un personatge ben conegut per grans i menuts. A tots ens han dit o hem escoltat alguna vegada això de «No et portes malament o vindrà l'home del sac...». Però, qui és realment? Manolita, una dona major de la Ribera, ens conta la vida de Rodolf, un home malfaener a qui li agrada molt la taverna i molt poc treballar, i ens descobrirà que, contràriament al que sempre s'ha dit, l'home del sac no sempre se n'ix amb la seua.

La col·lecció «Les nostres contalles»
L'objectiu d'aquesta campanya impulsada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura és, com en les anteriors, que la gent llija i que, a més, ho faça en valencià. «Llegir en valencià, les nostres contalles» és l'única campanya de promoció de la lectura en valencià amb tantes entitats públiques i privades implicades, les quals treballen per un objectiu comú: fomentar la lectura i promocionar la nostra llengua, així com donar a conéixer els costums, les tradicions i la cultura del poble valencià.
Entre les autores i els autors que participen enguany en la campanya, figuren Carles Cano, Francesc Gisbert, Fina Girbés, Pepa Guardiola, Josep Franco, Vicent Borràs, Raquel Ricart, Isabel Canet Ferrer, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Esperança Camps. Cada narració està dedicada a una contalla popular concreta: L’home del sac, El Gegant del Romaní, Marieta, ja estic ací, Les dones d’aigua, Els bandolers, Els albats, Els donyets, La Quarantamaula, El geperut de Corbera, El misteri del palau de Morella i Peret i Marieta. A més, enguany volem mostrar la importància de la narració oral en valencià. Per això, posarem a l’abast de tots els qui completen la col·lecció de llibres un CD exclusiu amb quatre relats en format d’audiollibre.
Igual que en les darreres edicions, també s’ha creat un espai web exclusivament per a la campanya (www.llegirenvalencia.org), on trobarem tota la informació detallada: el calendari de distribució, els articles d’animació a la lectura que aniran publicant-se en Levante-EMV i en Información, recomanacions d’altres lectures i el concurs per a guanyar vals de compra per als supermercats Consum i les botigues de Pollos Planes, vals de menú per a dues persones per a consumir en els restaurants La Parrilla de Pollos Planes i carros d’anar a comprar de la marca Rolser.
A més dels patrocinadors i col·laboradors històrics, també alguns ajuntaments dels pobles on estan ubicats els paisatges que apareixen en els llibres de la campanya s’han sumat a la iniciativa, com és el cas d’Almussafes. 
Fundació Bromera