Carcaixent, bressol de la taronja
Article d'opinió de Sara Diert

Jueves, 13 de diciembre de 2018 | e6d.es
• Regidora socialista a l’Ajuntament de Carcaixent
._000500
Aquestes últimes setmanes s’ha ficat en contacte amb mi gent dedicada a l’agricultura en Carcaixent. I tots em transmeten el mateix missatge: els polítics hem de protegir la nostra agricultura.
Quan algú entra a Carcaixent, de segur es trobarà amb algun cartell on podrà llegir: Carcaixent, bressol de la taronja. I aquesta persona de segur que s’imaginarà una ciutat on la taronja té un lloc central en la vida econòmica i turística. Però per desgràcia, no sempre és així.
Any rere any demanem als nostres governants que protegisquen la nostra agricultura i que fomenten el consum de la nostra taronja. I açò no va de sigles polítiques ni de noms concrets. Aquest tema està per damunt de la política i reivindicar “Carcaixent, bressol de la taronja” deuria dur-nos a agrupar-nos en un gran pacte que aglutine tots els sectors per a protegir un del nostre patrimoni més important i que ha marcat la vida de la nostra ciutat des del seu naixement: la taronja.
Però no només cal reivindicar el nostre producte tan volgut. També s’ha de protegir a aquells qui el produeixen. Aquelles persones que són tan vulnerables als efectes climatològics i que donen feina a una part molt important de la nostra ciutat. Perquè els productors deuen estar en el lloc principal d’aquest pacte per la taronja. I no només els productors, també els collidors, que són part essencial per a poder gaudir del nostre producte. A aquests també se’ls ha de garantir unes condicions de treball dignes. No podem oblidar-nos del camp sempre que parlem d’economia.
I des de Carcaixent, hem de reclamar a tots els àmbits de la política (especialment a aquells que estan més alt com són els eurodiputats) que protegisquen la nostra taronja, la nostra agricultura, la nostra feina i, en definitiva, el nostre futur. Perquè la taronja ha sigut passat, és present i serà futur.
Sara Diert
Regidora Socialista a l’Ajuntament de Carcaixent