Caixa Popular incrementa els seus beneficis un 37% en el primer trimestre del 2021

Viernes, 16 de abril de 2021 | e6d.es
• Caixa Popular ha continuat amb una política activa a l’hora d’oferir finançament a les empreses, cooperatives, comerços, autònoms i famílies valencianes

._000006
Els primers mesos de l’any, Caixa Popular ha obtingut uns beneficis de 3,6 milions d’euros, un 37% més que en el mateix període de l’exercici anterior. Uns resultats que després d’impostos ascendeixen a 2,8 milions d’euros. L’entitat financera valenciana ha acabat el primer trimestre del 2021 amb uns depòsits de 1.995 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 24 %
Caixa Popular ha continuat amb una política activa a l’hora d’oferir finançament a les empreses, cooperatives, comerços, autònoms i famílies valencianes. Les inversions creditícies s’han situat en 1.394 milions d’euros, la qual cosa implica un creixement del 16% respecte del 2020.
La cobertura total de la morositat se situa en un 75,99%, amb un descens de la ràtio de mora fins al 3,94%.
Al tancament del trimestre, el marge d’interessos ha arribat a 9 milions d’euros, amb un increment del 6%; i el marge brut, a 14 milions d’euros, amb un augment del 12%. La ràtio d’eficiència s’ha situat en 64,70%.
En les pròximes setmanes, Caixa Popular obrirà una nova oficina al centre de València, al carrer de Ciril Amorós i una altra a la província d’Alacant, a la ciutat de Dénia. Amb això, la xarxa de Caixa Popular se situarà en 77 oficines repartides per les principals poblacions valencianes, que ofereixen l’horari presencial més ampli del mercat, ja que obrin al públic en horari de matí i totes les vesprades amb cita prèvia.
Cada vegada també són més les persones que confien en la banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent de Caixa Popular, que ja supera els 218.000 clients, dels quals el 78,32% són usuaris de Ruralvía, la banca digital de l’entitat que combina la tecnologia més moderna i tota la capacitat de desenvolupament que ofereix pertànyer al Grup Caixa Rural.
El creixement també es trasllada a l’equip humà, Caixa Popular ha creat en aquests mesos 4 nous llocs de treball, l’entitat compta amb una plantilla de 389 persones, en què la majoria són sòcies de treball i, per tant, propietàries de la cooperativa.

Compromís amb la igualtat i la sostenibilitat
Caixa Popular durant aquest trimestre ha continuat aprofundint en la seua aposta per la igualtat entre les persones i ha llançat la primera convocatòria d’“Ajudes per la Igualtat”. Amb un fons de 6.000 euros generat pel 0,7% dels beneficis obtinguts amb la targeta Dona, la cooperativa finançarà projectes que promoguen la igualtat de gènere.
Dins del programa per a emprenedores “Dona Emprén”, impulsat juntament amb la Fundació Novaterra i que persegueix l’objectiu de fer costat a dones en risc d’exclusió financera a la posada en marxa d’iniciatives emprenedores a través de la tutorització i la mentorització d’aquestes, s’han posat en marxa 5 projectes nous.
En l’apartat de la sostenibilitat, l’entitat ha fet un pas més per tal com és el 80% de l’energia elèctrica que consumeix provinent de fonts renovables, amb l’objectiu d’arribar al 100%.
Per donar suport a la creació de noves empreses relacionades amb l’economia verda, ha llançat el GreenX, juntament amb la fundació Socialnest, un programa intensiu que brinda les eines necessàries perquè els emprenedors puguen navegar en les etapes inicials de les empreses emergents i impulsar la innovació cap a l’economia verda.
Caixa Popular