Aigües de Sueca estalvia enguany més de 600.000 m3 d'aigua potable

Sábado, 23 de diciembre de 2017 | e6d.es
• L'estalvi en el volum d'aigua repercuteix directament en un estalvi del consum elèctric de 200.000 kwh

._000006
L'entitat pública empresarial Aigües i Sanejament de Sueca ha estalviat enguany 615.000 m3 d'aigua potable gràcies als treballs de sectorització del casc urbà i a la implantació de tecnologia per a la detecció de fuites, en col·laboració amb Aigües de València. Durant el mes de desembre de 2016 es van realitzar els treballs de sectorització del casc urbà de Sueca, instal·lant els comptadors generals i registradors de cabal que permeten monitoritzar les condicions de pressió i cabal del sistema d'abastiment, i per tant conéixer la quantitat d'aigua que s'utilitza en cada sector del casc urbà. S'ha dividit la xarxa de Sueca en 8 sectors independents.
Una vegada instal·lats els registradors, i amb l'ajuda d'un software de gestió d'alarmes desenvolupat per Aigües de València, s'ha realitzat un treball intensiu de recerca i reparació de fuites per part dels treballadors d'esta entitat. Un any després de la inversió obtenim els resultats que s'ajusten als objectius marcats tant econòmics com ambientals: 615.000 m3 menys de consum per abastir al sistema en les mateixes condicions que en 2016, millorant en un 9% el rendiment hidràulic de la xarxa. Este consum és l'equivalent al consum anual d'una població de 7.000 habitants.
Això repercuteix directament en un estalvi en consum elèctric de 200.000 kwh, que equivalen a uns 20.000€ d'estalvi en la factura elèctrica. Este estalvi en el consum elèctric implica alhora una disminució d'emissions de CO2 a l'atmosfera de 80 tm/any.
Segons paraules de Pilar Moncho, regidora de l'Ajuntament de Sueca i vicepresidenta de l'empresa municipal Aigües de Sueca: “Som molt sensibles a la necessitat d'estalviar aigua en el nostre municipi, ja que és un bé públic i hem d'esforçar-nos a millorar el rendiment de la nostra xarxa d'aigua potable”. La regidora ha insistit: “Estalviant aigua, estalviem també energia i per tant reduïm emissions de CO2 a l'atmosfera, aconseguint que el municipi de Sueca siga més respectuós amb el medi ambient”.
Ajuntament de Cullera